Tim C guldindrammer McCartney

1 Comment
Tim C guldindrammer McCartney

Måske er det en anmelder-arbejdsskade, men efter at have været højt oppe til en koncert, kan jeg dagen derpå spørge mig selv, om det nu også var godt. Sådan havde jeg det også, da jeg, den dag Paul McCartney fyldte 70, på det nærmeste gik hjemad på luftpuder. Og ikke kunne vente med at komme til tasterne (Link til anmeldelsen).

Nu foreligger Tim Christensen-projektet med at opføre Ram in extenso foreviget på dvd (og cd) under titlen Pure McCartney. Koncertoptagelsen er no-nonsense tro mod oplevelsen. Det var godt. Det er godt.

Jeg kan godt forstå, at de medvirkende har svært ved at tørre de smørrede smil af. Og hele tiden må tage sig ikke at springe dansende og børnehavehoppende rundt. Det, vi (gen)oplever her, er nemlig selve legemliggørelsen af spilleglæde. Skarpt og afslappet. Ikke alt for højtideligt, men aldrig sjusket, altid fokuseret – som om det var deres egne sange.

Med al respekt for Tim C. er den kongeniale mccartneyist ikke i centrum – og det er helt i koncertens ånd. Igen bedåres man(d) af Tracy Bonham. Navnlig hendes forstørrelse af McCartney-bagateller som ‘Heart of the country’ samt i ekstranummerafdelingen, ‘Junk’, med hillbillysprød violin og en stemme af den slags, man kan dyrke gåsehud på. Mike Viola’s forbløffende ‘Maybe I’m Amazed’ holder. Det samme gør hans humor og samspil med de andre. Han er ingen skønsanger, men fuld af lige dele soul og spas.

Omkring sig har de tre i front guitaristen Lars Skjærbæk, der – meget betegnende – spiller over en Matchless-forstærker, multiinstrumentalisten Christoffer Møller, den uopslidelige trommeslager Jesper Lind og bassisten Søren M. Koch, som kan det der med både at være stout og swingende. Fremaddrivende, men også kontemplativ – som i ‘The back seat of my car’. Og gennem det hele strømmer modet til at lade det enkle forblive enkelt, indrammet af intrikate, men indlysende vokalharmonier, Brian Wilson ikke kunne have forbedret.

Jeg er stadig ikke sikker på, at Ram er så god en plade, at den fortjener denne hyldest, men der må klappes og det bliver der. På begge sider af rampen.

Mon ikke McCartney stod ude i kulissen og glædede sig over, at dette band hin aften ikke var on the run, men levede og lod leve…

Tim Christensen, Mike Viola, Tracy Bonham & The Damn Crystals: Pure McCartney. Producere: Frank Birch Pontopiddan & Tim Christensen. Instruktion: Max Christensen. Mermaid/Sony.

FØLG MIG OGSÅ PÅ FACEBOOK

 

 

 

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    Frankie7. februar 2013 - 17:35

    Har bestilt den i dag og glæder mig som et lille wings-fan-barn til at genopleve aftenen som også var fantastisk og magisk for undertegnede. Og det glæder mig at koncerten “holder” når den sådan bliver skruet ned i et fast format man kan holde imellem hænderne. RAM er en plade/cd som du selv indrømmer er vokset i afstanden fra Beatlesforblændelsen. Den er god,langt bedre end datidens anmelderes mening, og som næsten alt McCartneys stærkt undervurderet og tilsidesat i føromtalte forblændelse. Wings over america, “den helllige gral” mht 70-er stadion rockshows, kommer som den næste i serien af genudgivelser. Min personlige live favorit af McCartney nogensinde og i det hele taget live rock, men den til den tid.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top