Terence Trent D’Arby, 50

Kommentarer slået fra

Han så godt ud og sang endnu bedre. Terence Trent D’Arby lignede en fremtidssikring af soulgenren, et nyt stilikon, da han i 1987 præsenterede sin hybrid af James Brown, Prince og Marvin Gaye. Selv kaldte han debutalbummet, Introducing the Hardline…, det bedste siden Sgt. Pepper, og blev hverken modsagt af anmeldere eller publikum.

D’Arby stammer fra en Florida-familie, hvor gudsfrygtighed og gospel gik hånd i hånd. Selv overvejede han en professionel boksekarriere, før han meldte sig til hæren og blev udstationeret i Tyskland. Han blev smidt ud efter ulovligt fravær i 1983, men var mere og mere nærværende i den musik, han var begyndt at pusle med. Sange som ‘Sign Your Name’ er trend-resistent soul.

Allerede på sit andet album havde D’Arby svært ved at fastholde både kunstnerisk og kommercielt momentum. I 90’erne gled han ud i periferien. Samtidig blev D’Arby spirituelt vakt og tog af ikke helt gennemskuelige grunde navneforandring til Sananda Maitreya.

Under den identitet har han indspillet og udsendt plader siden. Ofte kun udsendt via nettet. ’Wildcard’ brød i 2001 seks års tavshed, og viste, at d’Arby stadig kunne tænde en glød, også i sig selv. Danskerne, Soulschock & Karlin, stod for et af pladens bedste numre, ’Designated fool’.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top