Anbefales: Fatoumata Diawara

Kommentarer slået fra

Verden bliver både mindre og mindre og større og større. Stemmer trænger sig på fra alle steder. En af dem, der gør mest indtryk på denne blogger p.t. er Fatourama Diawara. Hun er en 29-årig ivoriansk sanger og sangskriver, som med Mali mellemstation nu bor i Frankrig. I denne måned albumdebuterer hun på Fatou med en række magiske sange af den slags, der heldigvis er mere erotiske end eksotiske.

Jeg har ladet mig fortælle, at hun har musikalske rødder i den lokale Wassoulou-tradition. Hun lader sig nu sagtens høre uden tolk eller fodnoter:

I det nyeste nummer af Mojo fortæller Fatoumata Diawara, hvordan hun egentlig var skuespiller, men hørte sangen som sin skæbne her i livet. “Min stemme fangede mig i en fælde,” siger hun.

Af og til kan det føles vederkvægende at være fanget. Og opleve et Afrika, fuldt af ressourcer, talent og håb.

Se mere om Fatoumata Diawara her.

Pr-foto: Serena Aurora

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top