Bedste George Harrison-covers

6 Comments

John Lennon er ikke alene om at have mærkedage. I går var det ni år siden George Harrison døde af kræft. Mens han levede, syntes han mere og mere, at han var den undervurderede Beatle. Tiden har givet ham ret. En sang som ‘Something’ er en evergreen på niveau med ‘Yesterday’.

I det lys lærte Harrison at leve med, at den oprindeligt Beatles-hadende Frank Sinatra fremhævede den som endnu et eksempel på, hvor gode de der Lennon-McCartney jo faktisk var.

Samme Sinatra er med sin autoritative version af ‘Something’ med på den Top 10 over bedste Harrison-covers, som Spinner netop har offentliggjort. Du finder listen (med lydeksempler) her.

Til gengæld mangler den, om jeg så må sige, bedste Harrison-coverversion, nemlig den, han lavede af Chiffons-sangen ‘He’s So Fine’…

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

6 Comments

 1. comment-avatar
  Bjarne S.30. november 2010 - 14:33

  Jeg vil gerne fremhæve “Hear me Lord” med Davy Knowles. Særlig guitarspillet hvor Davy spiller med Peter Framton er fremragende!

  http://www.youtube.com/watch?v=uuK6bIy9l-U

 2. comment-avatar
  Torben Bille30. november 2010 - 15:12

  @Bjarne S.: Jeg havde aldrig hørt den før nu. Det bliver ikke sidste gang. Tak for tippet.

 3. comment-avatar
  Søren Boje Mortensen30. november 2010 - 15:25

  der er sikkert en del (og my sweet lord henvisningen er finurlig dr. Bille!), men af de senere tror jeg at Patti Smith, med “within you without you” er et god bud, som ikke er med på listen:

  http://www.youtube.com/watch?v=9MK_zDU18KE (en billedside, men live fra Santa Monica, 2007 – lydsiden er OK – men hør studieindspilningen!

 4. comment-avatar
  Søren Boje Mortensen30. november 2010 - 15:26

  der skulle have stået “en dårlig billedside” – -søren

 5. comment-avatar
  Søren Boje Mortensen30. november 2010 - 15:39

  og forøvrigt, “If not for you” er en anden “omvendt” cover med Harrison – når man hører Dylan originalen og så Phil Spector varianten hos George er det 2 meget forskellige numre – men fede versioner begge 2 – sådan er der jo så meget

 6. comment-avatar
  Søren Boje Mortensen30. november 2010 - 21:01

  Jeg er blevet helt inspireret af dette og kom i tanke om en af mine favoritter fra 70′erne: Steve Harley, som giver en rigtig god og anderledes version af Here Comes the Sun:

  http://www.youtube.com/watch?v=dckdQHuDdcw

  -søren

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top