Da Olivia blev kropslig

Kommentarer slået fra

Lige som publikum havde lært Olivia Newton-John at kende som den søde, knibske, men sexede hestehalede girl-next-door i filmen Grease, tog hun som så mange andre i de år et svedbånd om panden. Resultatet blev sangen ‘Physical’, som i denne uge for 30 år siden for femte uge i træk var nummer et på Billboard’s Hot 100 – den position holdt hun i øvrigt yderligere fem uger! I England var det mindre svedigt på hitlistetoppen med The Human League og ‘Don’t You Want Me’.

Den John Farrar-producerede ‘Physical’ blev en aerobic-klassiker og blev lydspor til titusinders kamp for at få fladere maver (og pengepunge) i de år. Olivia Newton-John red selv højt på fitness-bølgen. Hun udsendte såkaldte hjemmevideoer og blev poppens svar på Jane Fonda, alt imens hun talte for dyrenes beskyttelse.

Man behøver dog ikke se ret mange sekunder af videoen til ‘Physical’ for at fatte, at det der med det fysiske sagtens kan fortolkes på flere måder (Link til YouTube).

Det fattede man også på adskillige radiostationer. Som en programtilrettelægger udtalte til Billboard: “Når først ordene sank ind, efterlod de lytterne med en ubehagelig følelse…” Mon ikke han tænkte på annoncørerne, der i en del tilfælde nægtede at sponsorere programmer, som spillede ‘Physical’, ja, den sydafrikanske statsradio insisterede på, at verselinjerne “there’s nothing left to talk about, unless it’s horizontally…” blev slettet.

Og så kom ordene fra den pæne pige…

Selv sagde hun, at man selvfølgelig kunne tolke sangen som man ville, men at man bare ikke skulle tage den alt for alvorlig. ‘It’s meant to be fun…’

Mon ikke Olivia og sangskriverne Steve Kipner og Terry Shaddick havde det ret sjovt på vej hen til banken.

FØLG MIG PÅ FACEBOOK

 

 

 

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top