Den skønne Helene i Horsens

2 Comments

Selvfølgelig kunne Anders Breinholt ikke nære sig for at gøre nar af Helene Fischer i aftes i sit naragtigt, selvglade show, ‘Natholdet’, men i aften griner Den skønne Helene sidst, når hun går på scenen i et stuvende udsolgt Forum Horsens. Kodeordet er ‘schlager’, og københavnske smagsdommere kan få nok så mange fine fornemmelser og krumme tæer – hendes tilhængere er ligeglade.

Til dato har hun solgt 30.000 plader herhjemme – og det er mange nu om dage. I Tyskland er hun superstjerne. Hun ikke alene lyder som en mindre melodramatisk udgave af Celine Dion. Hun sælger lige så mange plader. Musik, beregnet på at gøre folk glade. Og hvad er der egentlig galt i det, spørger vi herfra.

Det gør de også i Jylland og omegn, og det har de gjort lige siden Freddy Breck i de tidlige 70′ere afslørede, at der er et musikalsk miljø, hvor det er lige meget, hvad Erik Jensen og Thomas Søie Hansen mener.

Hvis du tør for din indre kulturradikaler, finder du en smagsprøve her.

Jeg er ikke så hellig, at jeg siger, at jeg hører Helene Fischer og hendes lige, men hendes ubestridte masseappeal er tankevækkende, og reducerer – igenigen – anmelderi til noget højst relativt og verdensfjernt.

I hvert fald for dem, der i aften giver sig hen til Helene i Horsens.

Ukrediteret PR-foto

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

 1. comment-avatar
  Lars7. oktober 2010 - 13:33

  Det var en helt igennem fantastisk koncert. Hvilket sceneshow og tempo hele vejen igennem koncerten. Det er bestemt ikke sidste gang jeg skal til koncert med Helene Fischer.

  Næste år i Herning multiarena giver hun en ny koncert i Danmark

 2. comment-avatar
  Fyn4510. november 2010 - 04:23

  ja jeg var til min første koncert i Horsen i år
  og jeg må sige som alle der var med den aften det var fantastisk og snuk.Og jeg var da heldig at få en autograf af helene…jeg skal da også til Herning til næste år.ville også godt en tur til tyskland og se Helene fischer der også.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top