Eddie Fisher 1928-2010

Kommentarer slået fra

Nu om dage er Eddie Fisher vist mest kendt som sangeren, der først var gift med Debbie Reynolds og siden med Elizabeth Taylor. Hvis han da overhovedet længere er kendt herhjemme.

Det er han til gengæld i USA, hvor aviserne i sidste uge dækkede hans død i en alder af 82 intensivt. Det var ikke bare en sanger, en crooner, der gik bort, men endnu en rest af 50′erne.

I perioden 1950-56 havde Eddie Fisher 24 hitlistetoppere og næsten 50 af hans single nåede Top 40. Sangene blev godt hjulpet på vej af hans massivt populære tv-shows. Og han blev set som den nye Frank Sinatra.

Da 60′erne ankom, var det ved at være slut for Fisher. Konkurrencen fra først Perry Como og siden Elvis (da denne gik ind på familiemarkedet) var for hård. Pladeselskabet fyrede ham, det samme gjorde Liz Taylor (til fordel for Richard Burton), men han fik et sidste stort hit med ‘Games That Lovers Play’, før han gik fallit og fristede en tilværelse som has been-gæst i diverse talkshows, hvor han beskedent fortalte om et liv som ludoman og stofmisbruger. Samtidig med at han i et par erindringsbøger langede kraftigt ud efter både eks-koner og kollegaer.

Et af hans børn er skuespilleren Carrie Fisher.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top