Eventyret lever
3 CommentsDen lille Havfrue sender ham sikkert en venlig tanke fra kejseren af Kinesiens land, for i dag er det 205 år siden, H.C. Andersen blev født. Heldigvis er der meget længe til næste store fejringsmulighed. Måske er 200 års-fødselsdagsfesten til den tid nådigt glemt. Det mærkeligste ved det mærkelige H.C. Andersen-år i 2005 var nemlig ikke den herostratisk berømte overbetaling af Tina Turner, der singback’ede hele vejen til banken, men udnævnelsen af de mange ambassadører for eventyrdigteren.
Kun et fåtal af disse havde beskæftiget sig med H.C. Andersen som andet end godnatlæsning for deres børn, mens en af de danske kunstnere, der som få har hentet inspiration fra HCA, ja, skrevet sange/musicals/balletmusik over og omkring hans eventyr, ikke blev spurgt.
Jeg tænker, måske ikke overraskende for læsere af denne blog, selvfølgelig på Sebastian. Derfor må det være spøjst og med en vis ‘hvad-sagde-jeg’-følelse, at han i morgen eftermiddag går på scenen i Odense Koncerthus, hvor årets H.C. Andersen-pris uddeles. Han modtager den ganske vist ikke selv, men skal synge ved arrangementet, fordi han er så passende et valg, synes arrangørerne. Mon ikke hans nytolkning af ‘I Danmark er jeg født’ er på repertoiret? Koncerten er et break i Sebastians så godt som udsolgte forårsturne, hvor man i øvrigt for første gang i mange år kan høre ham spille “Lossepladsen bløder”. Det er eventyrligt godt.
Kan man ikke få billet, bør man investere i en ‘ny’ cd, der afpudser ‘glemte’ optagelser fra en soloturne i 1976. På repertoiret er:“Besværligt nogen gange,” “Trunte og Tromle,” “I morgen kommer aldrig,” “Den gamles drøm,” “Ta’ chancen, du er 15,” “Når lyset bryder frem,” “Jeg ka’ ik’ gøre for’et,” “Evas sang,” “Lossepladsen bløder,” “Budbringeren,” “Mediemassøsen,” “Hvis du tror du er noget,” “Rose” og “Den store flugt/Gøgleren”.“
Ukrediteret pressefoto fra www.musang.dk
About the author
3 Comments
Anmeldelser

Charles Bradley bløder stadig
No CommentDa Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60
No CommentFor mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]
Hej Torben
Jeg har altid undret mig over hvorfor titelnummeret på “Den store flugt” slutter så umotiveret lige midt i sangen efter 6 minutter og 33 sekunder.
Kan du give en forklaring på det?
VH
Thomas, Svendborg (der skal til sit livs første Sebastian-koncert på Svendborg Teater d.18. april)
Jeg ved, at komponisten var ret optaget af den måde, hvorpå The Beatles så brat og tilsyneladende umotiveret afbrød ‘I want you’ på på Abbey Road. Måske er det en ledetråd at tage fat i der. God fornøjelse:-)
Tak for svaret. Det er jo fine forbilleder at henvise til. Jeg synes bare det er synd, at et nummer, der bygges så smukt crescendo-agtigt op, bare slutter så brat.