Everything Elvis
3 CommentsDer er ingen ende på Elvis-industrien. Og omsætteligheden holder samme hastighed som ænder op mod jul. Halvanden måned efter udgivelsen af The Complete Elvis Presley Masters i et nummereret, globalt oplag på eksklusive 1.000 eksemplarer meldes det udsolgt. Men fortvivl ikke: Allerede medio januar kommer der et nyt oplag, dog ikke nummereret.
Bag projektet står Ernst Mikael Jørgensen og hans makker Roger Semon. De to, der for små tyve år siden fik i opdrag at redde Elvis-kataloget fra den fornedrende udsalgsdød i tilbudskasser og best of-stativer på tankstationer. De tre bokssæt, The Complete 50′s Masters, From Nashville To Memphis og The Essential 60′s Masters, står stadig som milepæle i genudgivelseshistorien (og fås nu i en mere dvd-agtig, konevenlig indpakning).
Siden har Jørgensen og Semon med kvalificerede nichegenudgivelser gjort deres bedste for at bevise, at Elvis stadig er vedkommende. Ikke altid uden modstand fra ejerne af Elvis-boet. I 2007 kritiserede den danske musikkurator i Jyllands-Posten Elvis Presley Enterprises for ikke at tage forvaltningen af den musikalsk arv alvorligt nok. Og han efterlyste mod til at gå igang med det, han kaldte monumentet – en udgivelse af det samlede oeuvre. Hans kritik er åbenbart blevet hørt.
I det nyeste nummer af Record Collector er der et godt interview med Jørgensen om Elvis’ efterliv. Her fortæller han, at “vi måtte kæmpe imod den Colonel Parker-tradition, vi arvede, hvor man ikke udgav plader med en sanger, men udgav nye produkter med et brand. På Elvis’ plader havde man ikke nogen anelse om, hvem der spillede, hvem, der producerede dem og hvornår og hvor de var indspillet.”
The Complete Elvis Presley Masters præsenterer over 30 cd’er alle 711 masteroptagelser i kronologisk rækkefølge, plus 103 sjældenheder. Alt restaureret med 24-bit teknologi. Samt en 240 siders bog med et essay af Peter Guralnick, manden bag den hidtil bedste Elvis-biografi, tobindsværket Last Train From Memphis/Careless Love.
I interviewet bliver Ernst M. Jørgensen stillet det umulige spørgsmål: Hvilke af Kongens sange er for dig de bedste? Han ryster ikke på hånden: Fra 50′erne vælger han ‘Since My Baby Left Me. Fra 60′erne ‘Big Boss Mann’. Fra 70′erne ‘I’m Leaving’ og selv blandt filmlortet finder Jørgensen et stykke lagkage: ‘They Remind Me Too Much Of You’ fra It Happened At The World’s Fair-soundtracket.
Og mens dette skrives, forsøger samme pladeselskab, som medfinansierer alt dette, at tage livet af Elvis endnu engang på albummet Viva Elvis. Med stor kommerciel succes.
That’s showbiz. Suk!
Record Collector-interviewet er tilgængeligt for abonnenter her.
Ernst M. Jørgensen fortæller også om kunsten at remasterere Elvis her.
Får man lyst at bestille Elvis-monumentet kan man gøre det indtil mandag 29.11 kl. 11.59 her.
Pris? Sølle 5.297,82 kr. Plus forsendelse.
About the author
3 Comments
Anmeldelser

Charles Bradley bløder stadig
No CommentDa Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60
No CommentFor mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]
“Ernst M. Jørgensen fortæller også om kunsten at remasterere Elvis” –
Det danske sprog bliver ikke bedre end her.
Prøv for sjovs skyld at bøje det:
‘Hvad har du lavet på det seneste?’
‘Jeg har remastereret.’
‘Er det sjovt?’
Elvis remastereret af Vic Anesini lyder bare bedre end på de tre gamle bokssæt…
@Klaus: Enig.