Generøs melodiker

2 Comments

Steve Wynn er en af rockens mest generøse melodikere. I dag søndag fylder han 50, og kan se tilbage på en karriere, der har sikret ham flere anmelderroser end tv-reklamer. I en periode, hvor rocken var i fare for at blive blødgjort af alskens elektronisk software, genopdagede han i 1984 i Los Angeles med sit band Dream Syndicate traditionen fra Velvet Underground og den elektriske guitar. På samme tid som R.E.M. gjorde stort set det samme i Georgia.

Dream Syndicate blev det førende band i den musikalske bevægelse, der blev markedsført ’the paisley underground’ og talte navne som Green on Red og The Rain Parade. En lille håndfuld plader og fem år senere var Steve Wynn solist. En logisk konsekvens af at Lou Reed efterhånden fyldte mindre i hans sangskriverunivers end Neil Young og The Beatles.

Siden har Wynn opretholdt sin lave medieprofil, mens hans kunstneriske konturer tegner sig stadig skarpere som en intelligent, popforelsket sanger og sangskriver, der har demonstreret en forbløffende produktivitet. Dobbeltalbummet ’Here come the miracles’ fra 2001 er tæt på at være fuldendt. På det seneste har han arbejdet med bandet The Miracle 3. Samt eksperimentet med tidssvarende udgivelsesformer og er en af de musikere, der mest konsekvent har arbejdet på at bruge nettet som udstillings- og salgsvindue samt debatforum.

Sammen med danskerne Jens Jakob Sørensen og Thomas Mejer Hansen har Wynn således etableret en nettjeneste, hvis endemål er at gøre alle hans live-indspilninger siden Dream Syndicate frit tilgængelige. Det kan man da kalde demokratisk rock.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

 1. comment-avatar
  Pter21. februar 2010 - 11:18

  Hej Torben

  Synes du glemmer at nævne Steve Wynns seneste og nuværende projekt “The Baseball Project” hvor han sammen med Peter Buck, Scott McCaughey og Linda Pitmon har udgivet den fremragende VOL1 Frozen Ropes & Dying Quails…. og de har endnu en på vej…

 2. comment-avatar
  Torben Bille22. februar 2010 - 10:07

  Tak for at minde mig om det:-)

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top