Gerry Rafferty er død

2 Comments

Efter længere tids leversygdom er Gerry Rafferty afgået ved døden, meddeler The Guardian. Med al respekt for hans øvrige sange bliver ‘Baker Street’ den sang, han bliver ved at spille i himlen.

Han blev 63. R.I.P.

Capac har begået en fin, perspektivgivende nekrolog.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

 1. comment-avatar
  ross5. januar 2011 - 19:59

  Rafferty.
  Det er nok meget tvivlsomt, om det lige netop er ‘Baker Street’, Gerry Rafferty vil spille i himlen. Det er sikkert det nummer mange af hans derværende fans vil requeste, men han vil nok grave lidt dybere i bagkataloget, måske helt tilbage til ‘Can I Have My Money Back’ fra 1971, eller nogle af de mange højdepunkter fra samarbejdet med Joe Egan i Stealer’s Wheel.
  Faktisk mente han selv, at ‘Baker Street’ var ganske overvurderet.
  Men hans bidrag til populærmusikken som sådan, kan IKKE overvurderes.

 2. comment-avatar
  arne schiøtt6. januar 2011 - 08:30

  rafferty var en af de kuntnere jeg spillede i min ungdom, men i modsætning til meget andet jeg hørte i de formative år, ja så holder hans musik. jeg hører således stadig hans musik 30 år efter det blev udgivet, og det må jo være et kvalitetsstempel. jeg mener, hvor meget af det musik som indspilles i dag vil blive spillet om 25-30 år?
  de næste 10-15 vil blive hårdt for alle os, som elsker musikken fra 60´erne og 70`erne, da vi nok må regne med at kunstnernes hårde liv vil føre til mange dødsfald. bare tænk på når vi vågner op og hører at dylan, neil young, cohen, jerry lee lewis, keith richards o.s.v. er væk!
  godt vi har den indspillede musik, som vil holde for evigt!

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top