Han hedder ikke Jonathan

2 Comments

Det kan godt være, at P3-pladevenderne i 80’erne troede, de vidste, hvor de havde Morten Remar, når han i Back To Back sang ’Som de andre gør’, men er der noget, han aldrig har gjort, er det netop at gøre som andre gør.

I morgen fylder drengerøven fra Espergærde 50, og selv om han ikke skal hænge ret længe ved DAB-radioen for at høre sig selv synge popevergreens som ’Jonathan,’ har Morten Jesper Veje Remar erkendt, at man skal vende ryggen til showbiz, før den vender ryggen til dig.

I dag arbejder det fhv. stjerneskud som videnskabsjournalist på P1 med astronomi som stofområde og fungerer som webredaktør på P3. Forbindelsen til DR daterer sig til midt-90’erne, hvor Remar efter første etape af Back To Back blev vellidt børnevært i øjenhøjde på tv-programmet ’Dig og Mig og Vito’, som også blev en plade med Jan Rørdam. Et par år senere skiftede han til TV2 og det lige så populære ’Vip og Victor’. Inden da havde han været en af igangsætterne af ’Åh, abe’-konceptet. Han har lagt stemme til figuren Chien Po i ’Mulan’-filmene. Og synger ’Godmorgen Godmorgen’ og ’Cirkus Cirkus’ i ’Far til fire gi’r aldrig op’.

Sideløbende producerede, medvirkede og komponerede han på Maria Montells succesplader 1994-96. Samarbejdet var også privat, men en skilsmisse, efterfulgt af Montells ugebladsdækkede romance med kronprinsen, gjorde det svært ikke bare at være gudinde, men også at være Remar.

Noget godt kom der ud af det: En melodisk indtagende soloplade fra 1998. Albummet er hit på hit, men blev det bare ikke.

Tilbage gik det derfor til Back To Back, som kortvarigt gendannedes ved årtusindskiftet med moderat succes. Ud over at optræde solo en halv snes gange årligt, har Remar et fritidsprojekt med Kristian Leth fra de kritikerroste The William Blakes. En single kom før jul, og et album rapporteres på vej, men duoen har ikke fart på.

Det er der til gengæld, når Morten Remar ifører sig styrthjelm og kørehandsker. Gokart har i mange år været en passion. Også på eliteplan, og han stiller også gerne op i det noget større legetøj, Ferrari 360. Remar behøver dog ikke hestekræfter for at få rørt sig. Når han ikke spiller veteranfodbold i den lokale klub, løber han. Ligesom hustruen, Katrine Veje Remar. Forleden gav han sig selv en fødselsdagsgave på forskud, da han gennemførte sin første halvmaraton.

Mon ikke hans to små børn gjorde som de andre gør – heppede på far?

Pressefoto fra Maarbjerg Management.

En kortere version af denne artikel kan i dag læses i Politiken.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

  1. comment-avatar
    Rund fødselsdag « Morten Remar18. juni 2010 - 16:27

    [...] Rund fødselsdag 18. juni 2010 Den 9. maj rundede Morten 50 år og i den anledning skrev rockanmelder Torben Bille en “anmeldese” af fødselarens første 50 år. [...]

  2. comment-avatar
    graphic design careers17. februar 2011 - 17:27

    I definitely agree with what you have stated. Actually, I browsed through your additional posts and I think that you’re absolutely right. Congrats with this particular online site.

Related Articles

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top