Henrik Halls kræfter slap op

Kommentarer slået fra

Det var vel ikke uventet, men lige sørgmodigt, at Love Shops Henrik Hall efter et langt livtag med kræften døde i nat, 62 år. Med al respekt for Jens Unmack, så kommer der til at mangle noget på hylderne i kærlighedsbutikken. En særlig undertone.

Man kan med nogen ret indvende, at den mundharpe- og fløjtespillende Hall holdt mere af rocken end den af ham. Omvendt er han et godt eksempel på, at rocken åbner sig for den, der åbner sig.

Han demonstrerede uden blusel på sine to soloplader, Solo og Chok, suk og koma, at han havde større talent for at skrive sange og smagfuldt iscenesætte dem end for at synge, men der var i hans sortladne, tørre Bryan Ferry-inspirerede foredrag og i enhver forstand ranke fremtræden noget insisterende både tidløst og altmodisch, som var svært at sætte på formel og endnu sværere at slippe.

Nu er vi nødt til det. Desværre.

Ukrediteret PR-foto

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top