Her blev Small Faces født

1 Comment

Meddelelsen om efterårets midlertidige gendannelse af Faces har Midt i en beattid selvfølgelig ikke kunnet sidde overhørig. Vi har derfor sendt vores retro-korrespondent i det angelsaksiske tilbage til rødderne. Det, du ser herover, er fødestedet for The Small Faces: Meget passende for det band er det en pub: The Ruskins Arms i High Street, Manor Park, nær undergroundstationen East Ham. Et område, hvor der i dag ikke er så mange blegansigter, som dengang Jimmy Winstons forældre ejede og drev pubben.

Winston spillede jævnligt keyboards i de amatørbands, der spillede der. 25. januar 1965 inviterede han med op på scenen nogle nye venner: Bassisten Ronnie Lane og sangeren, guitaristen og mundharpespilleren Steve Marriott, som arbejdede i en musikhandel i nabolaget og hvis far solgte nogenlunde friske fisk lige over for The Ruskins Arms. Bagefter spurgte de Winston, om han ville være med i deres band, som også inkluderede en anden lille rod, Kenney Jones.

Winston var måske ikke verdensmester på sit instrument, men så havde de et fast sted at øve og nok så kvalificerende for hans medlemskab af gruppen: Hans bror ejede en varevogn, man kunne transportere grejet i. Resten af dette kapitel af rockhistorien fuldendtes med Ian McLagan, som, inden året var omme, kom ind i stedet for Jimmy. Da havde de hittet med ‘Whatcha Gonna Do About It’ og fået deres egen bil.

Genforeningen af den videreførelse af Small Faces, der hed Faces, finder sted 13. august på Goodwood-festivalen i West Sussex. Med på scenen er ikke Rod Stewart, af sørgelige årsager heller ikke Ronnie Lane og Marriott, men Ron Wood (som blev et ‘ansigt’ i 1969), Jones og McLagan samt som tidligere nævnt som sanger Mick Hucknall. Og Gene Matlock med en fortid i et andet punkband, Sex Pistols.

Mon ikke vores korrespondent vil være til stede der? Han har en skummel fortid i op til flere danske bands, og varmede engang op for Small Faces i navnkundige PUK Amager, PUK stod for Politiets Ungdomsklub! Senere så han og to andre tilskuere Marriotts band, Packet of Three, spille sidst i 80′erne i Huset i København. But a jolly good time was had by everyone.

Og skal vi lige minde om, at den ultimative Faces-kompilation er det bokssæt, der hedder Five guys walk into a baronde tunger siger, at de aldrig kom ud igen. Det passer, som man lige har kunnet læse, altså ikke.

Ian McLagan har med sit Bump Band fornylig udsendt albummet Never say never, og det er jo så sandt som det er sagt.

PS: Bygningen er ikke ved at blive udsat for en af Christos kunstneriske indpakninger, men ved at blive ombygget til noget andet end pub. Nostalgi er ikke hvad det har været.

Foto: Axel Leonhardt, 2010

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    capac15. juni 2010 - 13:12

    Det skal blive interessant at høre, hvad de kan få ud af den konstellation! http://3cnz.sl.pt

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top