Hit med hitlisterne

4 Comments

Nu er det forår for alle os listefreaks. Efter længe at have været et betaprojekt barsler populærmusikforskeren, ph.d. Henrik Smith-Sivertsen nu med et site, tilegnet danske hitlister 1963-77. Man kan fortabe sig i fortiden fra 27. marts her.

Sitet er skabt i forlængelse af forskningsprojektet “Dansk rockkultur 1950erne til 1980erne”. I samarbejde med Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet.

Henrik Smith-Sivertsen, som også har en svaghed for dansktop og anden folkelig musik, fortæller om projektet her. Og vil man læse mere om hans pionerforskning, kan jeg anbefale dette site.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

4 Comments

 1. comment-avatar
  capac2. marts 2010 - 00:45

  Hej Torben, det første link virker ikke.

 2. comment-avatar
  Torben Bille2. marts 2010 - 08:32

  Som skrevet står, så virker det først fra 27.3:-)

 3. comment-avatar
  Jonas Bille2. marts 2010 - 16:21

  capac henviser til måden du har oprettet linket på :-) Den linker ikke rigtigt videre (hvilket den skal – også før 27.3). Du har oprettet det forkert.

 4. comment-avatar
  Torben Bille2. marts 2010 - 18:32

  Nå ja. Nu er det rettet. Tak, sønnike:-)

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top