Jack hitter stadig 50 år efter

Kommentarer slået fra

I denne uge for 50 år siden lå Ray Charles for anden uge i træk på førstepladsen af Billboards Hot 100-liste. Sangen var ‘Hit The Road, Jack’, og den er nærmest ‘bare’ en opdatering af ‘What’d I Say’, men i stedet for halvanden sang sørgede Charles med sin dynamik og grovkornede humor for, at vi fik to evergreens. Som sangens komponist Percy Mayfield sagde til Charles, da han præsenterede ham for sangen: “Some people will think it’s funny. Others are gonna think it’s real…”

I sommeren 1959 indspillede Charles sangen “I’m movin’ on”. Titlen skulle vise sig at være profetisk. ABC-Paramount tilbød ham i november samme år uimodståeligt mange penge og som noget helt uhørt kunstnerisk frihed for at skifte fra Atlantic. Charles var pengene værd. Han hitlistetoppede med ‘Georgia On My Mind’. Og fulgte så op med sangen om Jack.

Den var først blevet indsunget a capella af Mayfield, som sendte den til Art Rupe, manden, der ‘opfandt’ Little Richard. Han hørte ikke dens potentiale.

Det gør vi andre stadig:

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top