Jens Rud: Fra Niels Brock til rock

Kommentarer slået fra

Da Dodo & The Dodos fik P3-lytterne til at vågne om natten i 1987, slog anmelderne bandet i hartkorn med andre af tidens gymnasie-popnavne. I dag ville bandets tre første plader være selvskrevne til en dansk popkanon, hvis en sådan fandtes.

Det skyldes de ørehængende sange og Dodo Gads stemningsmættede røst, men nok så meget Jens Rud, bandets anden vokalist, indpisker, guitarist m.m. der fylder 50 i dag. Han kan det med knapperne og har styr på logistikken. Og ikke mindst synger han ‘Pigen med det røde hår’ – en ballade, skrevet af Jan Tronhjem, Steen Christiansen og Dodo, som Paul McCartney ikke behøvede skamme sig over at have skrevet. (YouTube-link)

Jens Rud havde øvet sig. Først i Det Danske Drengekor, og i 1978 dannede han, Dodo og senere medlemmer af Dodos, Copyright.

Sideløbende færdiggjorde han sin HH fra Niels Brock i 1982. Samme år blev Rud ansat som tekniker i Werner Studio, arnested for bl.a. Tøsedrengene og Halberg/Larsen. Hans speciale blev tidens teknologiske innovation – Fairlight, en sampler på hele otte bit… Interessen for det nyskabende har holdt sig. I 1995 producerede han noget så dengang nymodens som en cd-rom, der rummede Dodos-musikken og historien.

Bandet udgav seneste cd i 2008, men gør som live-navn også denne sommer 80’erne bedre end deres rygte.

Man har holdt pauser, og dem har Rud, tidligere elitespiller i hockey og far til to, nu voksne, sønner, ikke kun brugt på golf og lystfiskeri. Udover en mangfoldighed af tekniker- og producerjob, senest Dodos version af Svantes viser, er det blevet til kortlivede bands som Megaphones og ejerskab af studier – i dag kører han Flowerhouse Studio.

Fra 2003 har han været drivkraft i DiGiDi, De Kreatives Uafhængige Andelsselskab, som under mottoet »Pengene har det nu engang bedst i de kreatives lommer« sørger for digital distribution af over 2.200 kunstneres værker.

Jens Rud glemte alt om pigen med det røde hår, da han mødte syttenårige Dodo Gad. Siden har de dannet par – fra 1997 ægtepar.

Foto: m-alo/Flickr ©

FØLG MIG OGSÅ PÅ FACEBOOK

 

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top