Julemanden i Bob-slæde

Kommentarer slået fra

Dylans jul

Af alle de mærkelige Dylan-plader, jeg har stående eller har haft stående på mine reoler gennem årene tager den seneste prisen: Bob synger julen ind. Og det mærkelige ved “Christmas in the heart” er, at den ikke er spor mærkelig. Dylanologerne går forgæves her.

Dylan synger disse traditionstyngede sange uden et gran af ironi (undskyld), men heller ikke med skygge af den sentimentalitet, der har plaget disse ur-amerikanske sange og gjort dem til hadesange for flere generationer med allergi mod kastanjer og farseret kalkun. Dylan befrier sangene og pakker dem ud, ikke som var det første gang, men som det de er: grundlæggende gode, melodisk gavmilde sange. Okay, det kan godt være, at hans gammelmandsgnæggen lige får en ekstra tand – julemanden er trods alt ikke født i går, men sangforedraget er straight og med en venlighed, jeg helt havde glemt, at Dylan kunne besidde. En blanding af Allen Ginsberg, Leif Sylvester og Dylan.

Akkompagnementet er veloplagt med bassisten Tony Garnier, guitaristen Phil Upchurch og Los Lobos-musikeren David Hidalgo som de tre havenisser. Mest tankevækkende øjeblik: Da Dylan næsten selvforglemmende på “I’ll be home for Christmas” synger: “…you can plan on me”. Det forbløffende er, at han lyder troværdig, den samme, der altid har gjort utilregnelighed til en dyd.

Stemmen er stadig grødet og uden kanelsukker, men dette album er en overraskende mandelgave af den slags, man kan bruge hver jul.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top