Lundell forlænger vinteren

7 Comments

Ulf Lundell lod sidst høre fra sig, da han i 2007 udgav projektet “Under vulkanen”, 14 cd med hidtil uudgivent materiale og demoer samt et par live-dvd’er, bare så ingen skulle komme og sige, at der ikke var value for money. Nu har han så åbenbart holdt en pause med maleriet, for snart udkommer en ny cd/bog “En öppen vinter,” 11 nye sange ledsaget af nye digte, der tilsammen skulle uddybe oplevelsen, som om Lundell behøver smagsforstærker.

Lundell er fortsat lidt af en hemmelighed herhjemme. Det er synd for os. Kommer man på de kanter, har han også annonceret en sommerturne (med guitaristen Janne Bark!), som selvfølgelig fører ham til Borgholms Slotsruin, hvor han både har fejret triumfer og skabt tabloid-skandaler.

I mellemtiden kan det anbefales at lytte til pladerne. Og læse romanerne. Der er nok, ja, måske lige lovlig rigeligt at tage af, men vi har ikke hans lige.

En fornemmelse af hans format får du ved at kombinere Knud Romer og Kim Larsen med Steffen Brandt, Sebastian og Michael Falch, tilsat Bruce Springsteen og Ewert Taube. Plus det løse som Tom Petty, Jack Kerouac og Richard Ford.

God appetit.

Pressefoto

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

7 Comments

 1. comment-avatar
  capac8. marts 2010 - 13:47

  Hvis han bare kunne lægge vejen forbi. Suk.

 2. comment-avatar
  capac8. marts 2010 - 13:49

  Ikke for at vade i det, men var Omaha ikke hans seneste udspil på plade?

 3. comment-avatar
  Torben Bille8. marts 2010 - 16:02

  Godt vi har kritiske læsere på bloggen:-)

 4. comment-avatar
  Erik18. marts 2010 - 19:46

  Man kan ikke umiddelbart bestille “En öppen vinter” fra Sverige på nettet ( til levering i uge 15) Nogen der ved, hvor man kan bestille/betale den på nettet ?

 5. comment-avatar
  Mikael Josephsen4. april 2010 - 14:27

  Ja, du har ret Torben Bille, Ulf er stadig lidt af en hemmelighed, jeg forstår det ikke. Vi har med nordens så absolut største kunstner at gøre. Han er ubestridt kongen af poetisk rock i sverige. Herhjemme kender man stort set kun nummeret Åbne landskab. Dermed er numre som Hun gør mig galen, Danieles hus, Sakner dig, senere år, battre vård og så mange mange mange fortrinlige numre slet ikke nået til danskerens øregange. Der findes en dansk ulflundelside, den kommer frem hvis man googler navnet. Begyndere i ulf, vil have stort udbytte af man utan kvinnor, i et vinterland, høgtryg.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top