Lyrics: Cynthia Weil

3 Comments

I dag er der grund til at synge et ekstra vers af fødselsdagssangen. Dagens fødselar er Cynthia Weil. Hun fylder 70 efter et langt, forelsket og alligevel dybt professionelt og forsyningssikkert liv i poppens tjeneste.

Sammen med komponisten (og husbonden) Barry Mann kan hun mageligt besætte sin egen Top 20 over alle tiders sange. Vi nævner i flæng ‘On Broadway’, ‘We Gotta Get Out Of This Place’ og ‘You’ve Lost That Loving Feeling’; hver for sig nok til at sikre pophistorisk udødelighed, men for de to var det ‘bare’ fast arbejde. En mere udførlig liste finder du her.

Når Weil er mest beåndet, er hendes sange et godt eksempel på, at samlebåndsarbejde kan være andet end fordummende og kan skabe andet end overfladiske produkter.

PR-foto fra parrets hjemmeside.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

3 Comments

 1. comment-avatar
  Jan18. oktober 2010 - 15:16

  Hov. Hun fylder da vist 70!? På alder med Lennon skulle jeg mene.

 2. comment-avatar
  Klaus18. oktober 2010 - 20:31

  Født i 1940 – kan botox også klare dåbsattesten?

 3. comment-avatar
  Torben19. oktober 2010 - 21:46

  Nemlig. Jeg lod mig narre af udseendet:-)

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top