Manden bag butcher-cover død

Kommentarer slået fra

Manden, der tog forsidebilledet til The Beatles’ mest kontroversielle cover, er død. Robert Whitaker blev 71. Allerede dagen før udgivelsen i USA blev pladen trukket tilbage. The butcher cover var for hård kost. Selv til en maskeret opsamlingsplade.

Der har siden floreret en del meninger og myter om betydningen af billedet. Ikke mindst fra Whitaker selv. Både protester mod Vietnamkrigen og beatlernes tiltagende aversion mod plademarkedet har været nævnt.

Vi lader billedet tale for sig selv.

For Whitaker blev det kun en parentes i karrieren, som ikke mindst kom til at rumme en masse opgaver med rigtigt lemlæstede kroppe. Han blev såret af en granat i Vietnam og regnes for en af de store krigsfotografer.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top