Neil Young som tegneserie

Kommentarer slået fra

Neil Young har udgivet en del eksentriske albums. Nej, jeg tænker ikke kun på Trans. I 2003 udgav han Greendale, en slags Spoon River Anthology i rockregi, hvor han opfandt byen Greendale og skildrede dens indbyggere i noget, der kunne have været manus til en småkedelig Lars von Trier, ja, året efter kom projektet på film. Det blev det ikke mindre eksentrisk af.

Albummet hører ikke til de Neil Young-plader, der oftest forlader mine pladereoler. Måske bliver det anderledes nu, hvor det i denne uge har fået følge af et tegneseriehæfte, en såkaldt graphic novel, skrevet af Joshua Dysart og tegnet af Cliff Chiang og Dave Stewart. Bogen fokuserer på Greendale-grundlæggerens oldebarn, Sun Green.

Grafikromanens forfatter kalder bogen ‘en amerikansk fabel med stærke, overnaturlige elementer’. I modsætning til albummet, som han hører som ‘more of a rock ‘n’ roll Our Town’. Young har, naturligvis, været med til at justere tegneserien i forhold til pladen.

Dysart har tidligere forsøgt sig med at samarbejde med rockstjerner. Han lavede sammen  Avril Lavigne manga-hæftet ‘Make 5 Wishes’.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top