Nick Ashford 1942-2011

1 Comment

Når man har sagt Ashford må man også sige Simpson. Nick Ashford og Valerie Simpson sørgede som sangskrivere for, at Tamla-Motown i selskabets guldalder ikke kun blev et showroom for sange af Smokey Robinson, Marvin Gaye, Mick Stephenson og H-D-H. Nu meldes Nickolas Ashford død. 70 år gammel, af strubekræft.

Sammen med sin kone (gennem 38 år) skrev Ashford sange som ‘Ain’t No Mountain High Enough”, ‘You’re All I Need To Get By’ og ‘Reach Out And Touch Somebody’s Hand’, og før de kom i stald hos Berry Gordy i 1966 havde de med ‘Let’s Get Stoned’ sikret Ray Charles en hitlisteførsteplads samme år. Især Diana Ross nød godt af parrets elegante soulsangskriveri.

Også som sangere nød sangskriverne succes. Op gennem 70′erne var de, uden at være disco-inficerede, tilbagevendende gæster på R&B-hitlisterne i USA. Bl.a. med sangene ‘It Seems To Hang On’ og ‘Found a Cure’. Og i 1984 toppede de listen med ‘Solid (as a Rock)’, som også blev et solidt hit på Hot 100:

Ukrediteret pr-foto.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    Rope17. september 2011 - 22:37

    This is way more helpful than aythning else I’ve looked at.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top