Nørdet perfektionist

Kommentarer slået fra

Selv om det lyder utroligt i disse X-Faktor-tider er der faktisk musikere, der finder musik vigtigere end berømmelse. En af dem er multiinstrumentalisten og komponisten Walter Becker, som runder de 60 i dag lørdag. Sammen med Donald Fagen dannede han i 70’erne Steely Dan, opkaldt efter en dildo i Burroughs-romaneksperimentet ’Naked Lunch’. Ellers var det nu småt med kødeligheden i Steely Dan, som hurtigt viste sig at være mindst lige så meget koncept som band. Sangene var køligt sofistikerede i grænselandet mellem jazz og rock, men besad samtidig popappeal. Og duoens plader reducerede i deres klanglige perfektionisme Pink Floyd og Brian Wilson til løsslupne lejrbålsmusikanter.

I 1984 holdt duoen en pause efter at Becker var udsat for et trafikuheld og siden – med held – bekæmpede et stofmisbrug. Pausen er blevet afbrudt adskillige gange, senest sidste år, hvor Steely Dan turnerede med totalopførelser af deres mest meriterede albums ’Aja’, ’Gaucho’ og ’Royal Scam’ samt hele aftener, hvor man kun spillede sange, fans havde ønsket sig via nettet. Steely Dan blev i 2001 indlemmet i rockens Hall of Fame.

Uden Fagen, som har haft en vis succes som soulpræget solist, har Becker produceret og arbejdet som studiemusiker samt udgivet et par soloalbums, senest det reggae-inspirerede ’Circus Money’ i 2008. Begge plader er så nørdet musikalske, selvbevidste og tørt humoristiske, at de kun kan være begået af en musiker, der i sin tid på sine første betalte jobs som backing-musiker i Jay And The Americans brugte dæknavnet Gustav Mahler.

Pressefoto fra dette site

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top