Phoebe Snow 1950-2011

Kommentarer slået fra

Der var engang for hvad der virker som en uendelighed siden, da det kunne lade sig gøre sig at slå igennem, “bare” fordi man kunne synge himlen ned på jorden, så vi også fattede at helvede ventede på at tage os, hvis ikke vi gjorde os umage som mennesker.

Sådan en sanger var Phoebe Snow, der nu meldes død efter at hun sidste år fik en hjerneblødning.

Snow, som egentlig blev født Laub i 1952, blev opdaget af folk bag Leon Russells pladeselskab Shelter Records, da hun i de tidlige 70′erne fik folk til at glemme at drikke deres kaffe, når hun oplod sin blues- og jazzmættede stemme på de små spillesteder i Greenwich Village.

Paul Simon virkede som hendes protege – hun kan høres med ham på ‘Gone At Last’, men hun skyldte kun sig selv sin succes, da singlen ‘Poetry Man’ fra debutalbummet i 1975 kom på den amerikanske Top 5. Kunstnerisk toppede hun den sang med albums som det Phil Ramone-prdoucerede Second Childhood og It Looks Like A Snow. Lækker og aldrig ligegyldig musik.

Siden forlod hun den mere produktorienterede del af branchen og nød stor anerkendelse som en anden slags jazzsanger, der stilistisk ikke havde sin lige. Pladerne kom med lange mellemrum for det var på scenen hun fik forløst talentet.

Med til at flytte fokus var fødslen af hendes hjerneskadede plejekrævende datter. Datteren døde sidste år, 31 år gammel.

Nu kan Phoebe synge for hende deroppe.

Phoebe Snows sidste cd kom i 2003. Den hedder Natural Wonder. Sådan lød hun også selv.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top