Pinetop Perkins 1913-2011

1 Comment

De bliver ikke meget ældre nu om dage, de oprindelige bluesmusikere, end pianisten Pinetop Perkins, der nu af New York Times meldes død i en alder af 97.

Han vil især blive husket for sin halve snes år i Muddy Waters turneorkester. Her afløste han i 1969 Otis Spann, og selv om Spann var en langt bedre teknisk pianist, lykkedes det faktisk Pinetop at sætte sit fingeraftryk på Muddy Waters’ musik med sin håndfaste, percussive stil. Albummet Hard Again er er godt eksempel.

Pinetop, som blev født i Mississippi-deltaets hjerte som Joseph William Perkins, var før og efter Anden Verdenskrig med i husorkestrene i Robert Nighthawks og Sonny Boy Williamsons radioshows. Fra 1950 turnerede Pinetop med Earl Hooker og skabte sig et navn og en levevej som en pålidelig sideman. Han fik sit tilnavn, fordi han yndede at give numre, skrevet af Clarence Pinetop Smith.

I 80′erne var Perkins med andre veteraner med til at danne The Legendary Blues Band, og i 1988 indledte han, helt uden for nummer, sin egen pladekarriere i en alder af 75. Det er blevet til en række plader, som undervejs har givet ham flere Grammy-statuetter. Senest i år for Joined At The Hip.

Fremover vil boogie woogien være i trygge hænder up there.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

 1. comment-avatar
  Jørgen Kjær17. april 2011 - 15:42

  Hej
  Jeg er da ked af at læse Pinetop Perkins er død. Jeg har nydt hans musik, og syntes det kunne være spændende at få ham til landet. Jeg havde kontakt med hans agent i USA for 1,5 år siden, og det kunne sagtens lade sig gøre – jeg skulle bare lige fine de omkring 100.000 til transport m.m. for ham og hans musikere. Det skulle jeg have gjort!!
  Sådan kommer man ofte for sent.
  mvh
  Jørgen Kjær

Related Articles

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top