Scott Walker fylder 67

Kommentarer slået fra

I morgen fylder en af rockens mest undvigende og excentriske skikkelser 67 år. Tillykke til Scott Walker alias Noel Scott Engel. Det er længe siden, han har været idol og popsanger. Endsige et hit hos andre end anmeldere. Han har kaldt sig selv pladebranchens svar på Orson Welles.

Men uinteressant er han ikke. Hans nyere sange hører dog ikke til dem, man synger, mens man er i bad, medmindre man vil iscenesætte sig selv i en remake af Psycho.

‘Jesse’ er fra hans seneste albumudspil, Drift fra 2006, og handler vist nok om sammenhængen mellem Elvis’ dødfødte tvillingebroder og 9/11!

Her har BBC fanget Scott på arbejde i studiet.

Mere om ham på pladeselskabet 4AD’s site.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

Related Articles

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top