Solomon Burke 1940-2010

Kommentarer slået fra

Lad os mindes en af soulmusikkens giganter, Solomon Burke, med at vise en af hans kendteste sange, ‘Everybody Needs Somebody To Love’.

Burke døde i går i Schipol-lufthavnen i Amsterdam. Hjertet ville ikke mere efter et liv, hvor det har banket i en lang række af sange. ‘Cry To Me’ er en anden soulklassiker fra Burke, som efterhånden havde antaget en vægt, der nærmest syntes at skulle symbolisere, hvor tungtvejende hans indflydelse har været på soulmusikken.

Selv om han stod i skyggen af folk som James Brown og Otis Redding, var Burke aldrig selv i tvivl om sin betydning, men på sin egen sære måde også en ydmyg mand, i musikkens tjeneste. Læs f.eks. dette interview fra Rolling Stone.


About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top