Stjernerne priser Skjærbæk

1 Comment

Der er priser nok til stjernerne. Vandbærerne må for tit nøjes med æren. Heldigvis har vi Ken Gudman-prisen, som har fået for vane at sætte pris på de vandbærere, der er stjerner i sig selv, dem, der får andre til at skinne, men sandelig også selv stråler, præcis som Ken Gudman (der døde kun 55 år gammel i 2003).

Sådan en musikernes musiker, en stjernernes stjerne, har guitaristen, sangeren, sangskriveren og produceren Lars Skjærbæk længe været. Den 10. oktober, i Amager Bio, er det derfor meget passende, at han bliver den syvende modtager af prisen.

Ved prisoverrækkelsen vil der blive musiceret af prismodtageren i selskab med Tim Christensen, Michael Falch, hans eget band Boat Man Love, Henrik Hall, Peter Belli, Allan Vegenfeldt, Hush og Inside The Whale. Og dermed har vi lige fået et dækkende tværsnit af Skjærbæks virkefelt og kundekreds.

Senest var han Falchs kongeniale sparringspartner på albummet ‘Fodspor i havet’. De deler også samme smag i hatte. Fra i morgen er de sammen med resten af Boat Man Love på sommerturne.

Boat Man Love har netop udsendt mini-cd’en ‘The sweet rush and the price to pay’. Denne gang har de givet Tom Petty en velfortjent fridag, men stilen er stadig americana så autentisk som det kan blive, når man bor på Vesterbro (og det er ret meget!). Guitarprofilen er mindre kras, men melodierne er rundhåndede, vokalharmonierne sidder, så Fleet Foxes må blive misundelige og refrænerne er ikke til at slippe – en sang som ‘I’d rather lie awake than wake up dead’ kunne være skrevet af Falch. Det er en ros.

Jo, båden nøjes ikke med at vippe. Den rocker…

Lars Skjærbæk kommer med modtagelsen af Ken Gudman-prisen i godt selskab. Her er listen over de hidtidige prismodtagere:

2004: Aske Jacoby
2005: Per Chr. Frost
2006: Moussa Diallo
2007: Laust Sonne
2008: Wili Jønsson
2009: Klaus Menzer

Foto/Styling: Askman & Fröhlich

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    Mads A. Wellejus18. august 2010 - 21:07

    Bedre sent end aldrig. Tillykke!

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top