Summertime

Kommentarer slået fra

VARMEPLADE 18:

Listen over sangere, der har fortolket George Gershwins ‘Summertime’, forekommer endeløs. Gershwin skrev sangen i 1935 til ‘Porgy And Bess’, musicalen, der gerne vil være en opera. Det var hans forsøg på at skrive en spiritual. Han var ikke sort, men kunne som jøde sagtens sætte sig ind i, hvordan det føltes at være udstødt, og finde et øjebliks lettelse om sommeren, hvor livet var lettere.

Det samme føltes hjertet, selv om sorgen ikke er langt væk. Og slet ikke her i Janis Joplins smerteligt smukke tolkning fra en svensk folkepark i 1969.

Originalversionen af hendes udlægning findes som outtake på en genudgivelse af 1969-albummet I Got Them Old Kozmic Blues Again, Mama og ingen kunne gøre blues så kosmisk som hende.

Janis Joplin: Summertime. 1969. Tid: 6.57

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

Related Articles

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top