Vindueskigger fylder 30

1 Comment

Her på bloggen har vi tit brokket os over de danske pladeselskabers negligering af den danske rockfortid. Men noget sker der i år. Blandt andet forlyder det, at EMI genudsender Vindueskigger, Malurts andet og gennembrydende album, der kom på Medley i april 1981.

Den remastererede genudgivelse skal efter planen udkomme i næste måned med outtakes og den slags, fortæller Michael Falch på sin blog.

Her knytter han også lige nogle ord til musikken. Blandt andre:

“I mine ører var netop Vindueskigger vores højdepunkt i MALURT. Der var lige en periode der i 1981, hvor vi følte, at det var os, der bar danskrockens fane. Det var, mens det stadig slog gnister, når Peter Viskinde og jeg sad sammen og arbejdede med mine sange. Og mens storbyen København stadig syntes at syde som en vulkan omkring ørerne på en Tønderdreng i eksil på Nørrebros Runddel. På den tid var det ‘Neonsolen’, ‘Sidste Station’, ‘CPR’, ‘Tilbage til Byen’ og ‘Den Tid det tar’, som sangerinden Elisabeth mente, var albummets bedste. Nå ja, så var der ‘Superlove’, oprindelig en sang, jeg havde skrevet som en solidaritetserklæring til de underbetalte kassedamer, direkte inspireret af den søde krølhårede Annette nede i Brugsens bagerafdeling på Nørrebrogade, hvor jeg handlede mine chokoladeboller. Den sang hører vel til den håndfuld, der har båret mig igennem min karriere og holdt mig hængende på et yderligt mandat i visse krisetider i 90erne…”

Mon ikke nogle af sangene fra Vindueskigger får lov til at kigge forbi, når Falch snart på begynder sin forårsturne?

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top