Walking On Sunshine

Kommentarer slået fra

VARMEPLADE 19:

Glem alt om, at Katrina & The Waves vandt det europæiske melodi grand prix i 1997. Det satte en plet på karrieren som et af alle tiders one hit wonders med ‘Walking On Sunshine’, som hittede overalt – og jeg mener overalt – i 1985.

Det er den ultimative popsang. Et fængende refræn, gode guitarhooks og en sangerinde, der lægger op til, hvad man nu vil lægge i hendes ord. It makes you feel good.

Og tænk så, hvor trætte bandet må have været af netop den sang, da ‘Walking On Sunshine’ omsider blev et hit… For Katrina & The Waves måtte tage nogle omveje. Bandet, dannet af guitaristen Kimberley Rew og Katrina Leskanich, var egentlig en aflægger/fusion af de toneangivende i de engelske grupper Soft Boys og Mama’s Cooking. De endte med at få kontrakt med et canadisk pladeselskab og debutalbummet med ‘Walking On Sunshine’ udkom kun i Canada i 1983. Året efter blev en af deres sange, ‘Going Down To Liverpool’, indsunget af The Bangles.

Interessen steg og de gik i studiet og genindspillede bl.a. ‘Walking On Sunshine’ som de næste par år nærmest fungerede som en applikation på enhver dj-spilleliste. Sangen var a tough act to follow, og gruppen gik i glemmebogen indtil den meget mærkeligt genopstod med grandprixvinderen ‘Love Shine A Light’, som med en tredjeplads på den engelske hitliste blev et større hit end ‘Walking On Sunshine’.

Ikke mange kan dog i dag synge med på ‘Love Shine A Light’, mens det er umuligt ikke at synge med på ‘Walking On Sunshine’…

PS: Bemærk i videoen et tidligt eksempel på product placement. Hint: Gummisko.

Katrina & The Waves: Walking On Sunshine. 1985. Tid: 3.47

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top