Han skrev rockhistorie

Kommentarer slået fra

Den står stadig i min reol, nu i løsbladssystem, 1970-førsteudgaven af  The sound of the city, det måske første værk, der fortalte os selvbevidste rockfreaks, at der havde været nogle før os, og at deres musik tit var blevet udsat for udplyndring og plagiat. Det var en musikkens kulturhistorie, der hældte frisk vand på rockens rødder. Nu er bogens forfatter, Charlie Gillett, død, 68 år efter lang tids sygdom. Bogen er siden blevet ajourført og udvidet, og fremstår stadig lyslevende i sin søgen efter den mening med musikken, vi gudskelov aldrig finder.

Det skulle dog være som radiovært og utrættelig og uegennyttig advokat for det, vi forkorter verdensmusik, at Gillett indskrev sig i rockhistorien. Hans program, Honky Tonk, gav mindre kendte navne en platform, han var med til at stifte rockmagasinet Let it rock og senere dannede han pladeselskabet Oval, der bl.a. udgav Lena Lovich og han var manager for Kilburn & The Highroads, dengang de havde en sanger, der hed Ian Drury.

R.I.P. Rock in peace.

Foto: Steve Double/Daily Telegraph

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top