Jesper Klein 1944-2011

2 Comments

Her til morgen kom meddelelsen om Jesper Kleins død. Af kræft, 66 år gammel. Han havde skrantet nogle år, men var begyndt at se sundere ud, synes i hvert fald denne blogger ved det jævnlige syn af Kleins stadig mere H.C. Andersen-lignende fysiognomi i bydelen.

Det undrede mig, at TV2 i sin sekundkorte nekrolog kun fandt anledning til at nævne hans elskede roller i diverse julekalendre. Vi er nogle, der husker ham både i Skønheden og udyret og som stadig har hans Bodil-vindende præstation i Balladen om Carl-Henning i frisk erindring.

Få genopfrisket hans virke her.

R.I.P.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

  1. comment-avatar
    arne schiøtt24. august 2011 - 06:24

    Da jeg fortalte mine kone at Jesper Klein var død, var hendes første kommentar: “Han var jo også gammel”. Hun blev dybt overrasket over at han “kun” blev 66 år. Men hvorfor troede hun han var ældre? Jeg tror forklaringen ligger i han lange karriere og mange roller. Han har simpelhen lavet så meget og fyldt så meget i vores (kultur)liv, at det er ganske naturstridigt at nå det på så “kort” tid. Han var en stor kunstner men også et dybt samfunds-engageret menneske og en stor humanist. At han også var et godt eksempel for os ægtefolk, med sit livslange ægteskab med Lykke er beundringsværdig og inspirerende! (Er selv gift med Sussy på 28. år).

    Med ønske om at familien må komme igennem sorgen, men aldrig glemme en mand som gjorde en forskel! ( Det sidste er en floskel jeg normalt hader, men i Jespers tilfælde er den vist meget passende!).

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top