TV-klumpspil før kick-off

Kommentarer slået fra

Hvor er TV2’s nyhedshelikopter, når man har brug for den? Hvorfor har den ikke døgnpatruljeret over Kolobrzeg og fodret os med overbliksbilleder fra byen, hvor det danske EM-hold har ladet op inden det, for nu at blive i jargonen, i aften for alvor går løs?

I stedet har vi måttet nøjes med at se den udsendte Heidi Frederikke Rasmussen fortælle om det femstjernede hotel, der har været brugt som »base camp«. Spillerne må ikke tweete. Til gengæld rummer hotellet både fladskærme og spa, kunne man forvisse sig om på de indlagte stillfotos. Den store nyhed var, at hun mente at vide, at spillerne af og til bevægede sig udenfor hotelområdet. Ærlig talt: Hvorfor blev den meddelelse ikke ledsaget af et breaking-skilt?

Og som om det ikke var nok, blev hun scoopet ud af banen af DR’s tekst-tv. De kunne torsdag afsløre, at »EM-holdet er sundhedsfanatikere«. Spillerne er, ifølge landsholdets kok, »meget bevidste, de er meget disciplinerede. Der er ting, som ligger helt naturligt for dem, som for bare to år siden slet ikke var naturligt.« F.eks. har han ikke set »en eneste røre brød, andet end til morgenmad« ligesom sodavand, fløde og smør står urørt hen. For at betone, at vi ikke bare var ude i noget så banalt som kokkens egne iagttagelser, blev Per Thøstesens ord af tekst-tv kaldt »analysen.«

Der skal herfra lyde forståelse for, at det kan være svært at fylde ventetid kvalificeret ud, men hvor nyskabende havde det ikke været om medierne havde slået bolden et par gange ekstra i græsset i stedet for bare at losse den frem og tilbage. Man taler om alibifodbold. Man kunne også tale om alibi-journalistik.

I det lys var der mere perspektiv i den reportage om ultravoldelige, smånazistiske og storracistiske hooligans i Polen og Ukraine, som TV2’s Dags Dato havde købt af BBC. Reporter Chris Rogers bevidnede afskyvækkende scenerier, der må have fået selv en kry kulturminister til at overveje, hvor klogt det nu er at forlade VIP-logen. Det dobbelt skræmmende var, at hverken politi eller dommerne skred ind. Forhåbentlig kommer vi ikke til at møde et af værtslandene.

Adspurgt om, hvorvidt Danmark kan gentage triumfen fra 1992 svarede TV2’s Flemming Toft i Ankerdal på News: »Jeg tvivler på det.« Klarere i mælet bliver ingen ekspert inden aftenens »brag«.

Tilbage bliver at ønske god kamp og så håbe, at YouSee har andre på vagt end pressechefen, når tv-signalet enten ryger eller pixelerer, så det ligner det danske forsvar i træningskampen mod Brasilien.

PS: LIge som jeg lægger dette ud, følger en helikopter faktisk den danske spillerbus på vej til stadion. Wow!

FØLG MIG OGSÅ PÅ FACEBOOK

 

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top