Bøger findes ikke kun i Forum

2 Comments

forsidegrafik09

Jeg kan ikke huske, hvem der sagde det, men menneskeheden kan opdeles i watchers and doers, and the watchers sit and watch the doers do. Citatet rinder mig i hu, fordi det er i dag, det starter, det årlige tumultuariske kræmmermarked, der forkortes Bogforum. I en tid, hvor færre og færre tilsyneladende vil købe bøger til det, de faktisk koster, slår det mig hvert år med undren, at der er fuldt, højrøstet hus i Forum, og det til en udtryksform, der kræver fordybelse. Hvor er de folk til dagligt henne? I hvert fald ikke i boghandlerne, eller også ville de alle sammen stå i bogudsalgskasserne i Bilka havde det ikke været for Bogforum. Jeg ville i hvert fald nødig være ansat i bogbranchen, som har malet sig selv op i et hjørne, hvor hele årsomsætningen afhænger af salget fra nu og til jul. En forretningsmodel, der ikke er til at vende.

Her tales af erfaring. Sammen med fotografen Jan Persson udgav jeg sidste år bogen Midt i en beattid. Det skete i foråret, for så kunne man, med forlagets ord, få salg både der og til efteråret. Bogen ville så at at sige få to liv. Det eneste den fik, var en længere næse end denne blogger, for da efteråret kom, samledes opmærksomheden sig naturligvis om de spritnye bøger, både i pressen og ude hos boghandlerne. Intet er så dødt som en bog, der er tre måneder gammel og ikke har solgt.

Nå, dette indlæg er naturligvis bare en kærkommen anledning til at gøre opmærksom på, at jeg i morgen lørdag sammen med Sebastian kl. 16 på Lindhardt & Ringhofs scene gør opmærksom på min nye bog. Lars Daneskov interviewer os. Der er ingen købetvang. I det mindste ikke i Forum…

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

 1. comment-avatar
  Trine13. november 2009 - 11:27

  Hmmm… Jeg ved der kommer mange til BogForum, men selv om alle der kommer der køber en bog en gang om måneden til fuld pris hos en gammeldaws boghandler, kan de vist ikke vende tendensen.
  Kommer ikke på lørdag, da jeg har lovet sønneke en tur i Planetariet for at se 3D-dræber-havdinosaurer.
  Til gengæld kan jeg VARMT anbefale Jan perssons billeder og dine ord i midt i en beat-tid. Nice book.
  Trine

 2. comment-avatar
  capac14. november 2009 - 12:57

  Hvordan går det egentlig med salget af Når lyset bryder frem? (Ville have sendt spørgsmålet til dig pr. email, men din emailadresse er åbenbart nedlagt)

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top