Frozen Christmas

1 Comment

Der er sket en forråelse af julekalenderen. Gammelby er nedlagt og Pyrus gået på pension. I “Pagten,” DR1′s nyproducerede kalender, bliver nissemor frosset ned i første afsnit, og der er optræk til seriøs mobning i folkeskolen i Thyregod, men mon ikke det bliver jul i den gamle, guirlandebeklædte landsby? Nisserne er i hvert fald i så god foderstand, at de er så høje som mennesker – de adskiller sig kun fra os ved at være udstyret med Spock-ører og gå læderklædt som weekendchristianitter i 70′erne. Til gengæld er der ikke så meget sne, at det gør noget. Vi er med andre ord i nutiden.

Mærkeligt med en voksen Krumme og den unge mellemfolkelige doktor Sommer som nisser på jagt efter et menneske, der kan se dem, så Iselin, isheksen (hvem sagde Narnia?), ikke kan gøre det unævnelige ved dem. Problemet er, at det menneske, der hidtil har kunnet se nisser, nu er blevet dement. Igen: Den rå uberegnelige virkelighed . Hvad foregår der, spurgte pigenissen Lyda. Det spørger vi andre osse om. Måske får vi svar om 23 dage.

I Politiken er Henrik Palle i bedre julehumør end denne blogger. Se selv.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    Jonas Bille2. december 2009 - 08:22

    Det gør vel egentlig ikke noget at gammelby er nedlagt – det var jo ikke en særlig god julekalender :-) Til gengæld bliver den genudsendt på DR’s nye store satsning (alias losseplads-kanalen – eller gælder det kun DR Kultur?) Ramasjang.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top