Go’ Morten, Danmark

Kommentarer slået fra

Det er noget tid siden, vi sidst har set Go’ Morgen Danmark her. Måske fordi programmet i det store og hele fungerer så forudsigeligt som morgenkaffe på organismen, men det ændrer ikke ved, at konceptets indbyggede modsætninger er blevet tydeligere, siden Nordisk Film i 2009 overtog koncessionen.

Inden da havde nu hedengangne Skandinavisk Film Kompagni sørget for, at TV2 satte sig på morgenfladen i en grad, så DR trak stikket på sit modsvar, der lignede tv fra DDR.

Frøkjær & Meyerheim legemliggjorde genren herhjemme, men fiktionen om, at yngre seere også har tid til at se tv samt ikke mindst reklamer i morgentravlheden, medførte producent- og generationsskifte.

Fiktionen blev forunderligt nok til virkelighed: Efter alt at dømme er operationen lykkedes med øget andel af 15-50-årige blandt de over 200.000, der går til og fra sådan en morgen, men patienten virker ikke altid lige sikker på benene.

I sin tid sendte P3 formulerede sin målgruppe meget smukt som de unge og ungdommelige. Go’ Morgen Danmark vil nogenlunde det samme.

Det resulterer på dårlige dage i en rodebutik, hvor ældre nødigt skulle fare vild og troløse unge gerne blive hængende på grund af stangtilbud. Der kan være langt fra et indslag om rappens kropssprog til Claus Holms djærve kokkerier, og endnu længere fra Vidal Sassoons kulturhistoriske klippemetoder til et i øvrigt fint nedtonet miniportræt af Hell’s Angels.

Til gengæld favnes generationerne i de regelmæssige indslag om f.eks. film. Ann Lind Andersen og Casper ’nej-ikke-ham’ Christensen er sjove og skarpe. Derimod er musikanmelderne, Nanna Schultz og Simon Sandfeld, generationstypiske. Ikke så meget i deres smag som i deres præmisser. Et sigende eksempel kom i går, hvor hun, efter firestjernet at have anmeldt 90’er-bandet Garbages genkomst, lige i en bisætning fik ind, at Garbage da er ret gode, især når man tager i betragtning, at de ikke er fulgt med tiden. Hvilken tid? Hvis tid?

I sådan et landskab bliver værterne alfa og omega som guider og holdepunkter. Her må Go’ Morgen Danmark sande, at naturens gang kan man ikke koncipere sig ud af.

Katrine Hertz Mortensen har – alt for længe – været på barsel og får om føje tid følge af Ida Wohlert. Den unge nestor, Morten Resen, er så indlysende et talent – sin generations største – at han ofte udlånes. Og givet ikke vil blive det mindre i fremtiden. Skærmbegavelsen, den væne Cecilie Hother, meldes købt af DR – sikkert i håbet om smukkere vejr… Tilbage bliver Mikkel Beha Erichsen, hvis onkelagtige charme ikke har alt for godt af at stå alene.

Til gengæld nærer TV2 en ubegribelig, stålsat tillid til cykelvikaren, Lisbeth Østergaard. Hun er bestemt en smagssag. Selv om nogen nu har tilhvisket hende, at hun bærer mikrofon, larmer hun stadig mere end hun lytter, men det er, som hun selv ville udtrykke det, »a minor detail.«

Det samme kan man heldigvis ikke sige om Go’ Morgen Danmark. På de gode dage.

PR-foto af Morten Resen (Per Arnesen/TV2)

I disse begyndende betalingstider er det værd at notere sig, at man faktisk kan se programmet, både det aktuelle og de forrige, gratis på nettet.

Dette er en udvidet version af dagens tv-anmeldelse i printudgaven af Politiken

FØLG MIG OGSÅ PÅ FACEBOOK

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top