House of Gnags sat til salg

7 Comments

Et stykke dansk rockhistorie kan blive dit formedelst 2,5 mio kr. Det er i hvert fald, hvad ejendommen på Haraldsgade 27 i Gl. Kongsvang-kvarteret i Viby, Århus er sat til salg til. Med andre ord: “Den klassiske 3-plans villa”, der stadig huser Feedback-studiet, venter på nye beboere.

Jacob Riis-Olsen, et af de tidligere Gnags-medlemmer, har længe ejet ejendommen og i en periode drevet studiet. Nu skal han videre.

Denne blogger besøgte ofte i embeds medfør Haraldsgade 27, hvor også Gnags’ pladeselskab Genlyd holdt til. Men den første gang står stadig mest levende for mig.

Jeg havde i tidsskriftet MM jordet en Gnags-plade. Og med ungdommens hang til selvpositionering kaldt visse af gruppens tekster for lige så ufarlige som Anker Jørgensens nytårstaler. Andre musikere ville enten have forsøgt at give mig buksevand eller holdt mund. Ikke Gnags og slet ikke Peter A.G. Nielsen.

Jeg blev inviteret til Viby til det, vi vel i dag ville kalde et dialogmøde. Vi skriver 1977 eller cirka deromkring og der var kold krig i villaen, da MM-fotografen og jeg trådte ind. Hele Gnags, eller skulle jeg sige: alle Gnags, var samlet. Roadier, musikere og hunde. Klar til en snak. I hampplanternes skær.

Ingen kan være så truende som forurettede hippier, og som om det ikke var nok begyndte det at syndflodsregne. Vi var med andre ord fanget i Viby.

Dagen endte om ikke med forsoning så dog med en fælles forståelse af, at der både skulle være plads til begejstring og uenighed.

Og som Shu-bi-dua engang sang om en ganske anden gruppe: Senere blev de vist meget gode….

PS: Var det ikke noget for Århus Kommune at anskaffe sig ejendommen, som kunne danne de perfekte rammer om et lokalt rockmuseum for the Århus sound før og nu, og i tilgift kunne man etablere et åbent, arbejdende lydstudie. Bare en ide til en hip rådmand eller et byrådsflertal.

Interesserede sælgere kan se salgsopstilling og tage en virtuel rundtur i fortiden her.

Og det interview, der kom ud af dialogmødet, kan du læse her.

Illustration: Home

SIDSTE: Huset er allerede solgt.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

7 Comments

 1. comment-avatar
  capac16. august 2011 - 14:40

  Når nu kommunen kan bruge en formue på en Robert Jacobsen, så burde der også være råd til et lille rockmuseum i Viby. Engang fyldte Århus jo meget på Danmarks rocklandkort, og Gnags var – alt andet lige – med til at positionere byen. Det er vel værd at trutte i trompeten over… Måske man skulle gå forbi med hunden…

 2. comment-avatar
  Torben Bille16. august 2011 - 15:39

  Og se om man kan fange en underlig fisk…

 3. comment-avatar
  arne schiøtt17. august 2011 - 05:56

  @Capac: Må jeg venligst gøre opmærksom på at Aarhus kommune ikke skal betale for den store Robert Jacobsen, i det der er tale om private sponsorer. Men Torben Billes ide om et rockmuseum i en historisk bygning er rigtig god!

 4. comment-avatar
  capac17. august 2011 - 08:45

  @Arne: Jamen, de private skal da være velkomne til at starte et lokalt rockmuseeum! :)

 5. comment-avatar
  arne schiøtt18. august 2011 - 14:03

  @Capac: Jeg gjorde blot opmærksom på at man ikke kan argumentere for at kommunen skal financere museet, når de nu bruger 100 mio. til en skulptur, i det det jo netop IKKE er med til at betale for skulpturen! Men i øvrigt mener jeg at Arhus kommune da ganske passende kan være med til at financere et rockmuseum, ikke mindst i betragtning af den historie rockmusikken har netop i Aarhus og de store (skatte)indtægter det medførte i 1970´erne og 1980`erne!

 6. comment-avatar
  Torben18. august 2011 - 15:33

  Hørt.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top