Langbold på 3+

Kommentarer slået fra

Mådehold er ikke en dyd, når TV3+ dækker Champions League. Og slet ikke, når der er mirakler i vente som onsdag på Stamford Bridge. En del af begrundelsen for en dækning, der starter kl. 19 og varer til over midnat, ligger i reklameindtægterne og seerfastholdelsen; de to ting hænger jo så tæt sammen som midtbanepres og målchancer på en god aften.

Det var det som bekendt ikke for FCK, der tabte 0-0. Til gengæld var der for kommentatorteamet noget at have selvfølelsen i, da Peter Schmeichel kort inden kickoff erklærede, at »nu har vi snakket en time og tre kvarter,« hvortil Preben Elkjær rapt replicerede »og det har vi gjort rigtig godt.«

Som aktiv ejede Peter Schmeichel straffesparksfeltet. På tv besidder han ikke samme autoritet. Han har det med at snøvle, har svært ved at få fremdrift og når han lægger op og ned, lyder han så stiv, som da han var vært i ”Fangerne på Fortet”, men han bliver bedre og bedre, især som samtalepartner. Ikke mindst fordi de afslappede og topkoncentrerede Elkjær og Brian Laudrup er værd at tale med.

De gemytlige finter til fælles fordums storhed holdes på et minimum. De er nemlig i den grad til stede her og nu og ude på noget så gammeldags som at fortælle os, hvorfor fodbold er fantastisk. De snakker om den flade firekæde, den korteste vej fra a til b, kontraspillet og gør det uden klicheer og uden jubelidiotisk nationalchauvinisme. Det elsker de spillet for meget til.

Dermed er de i sync med folkene på åstedet, Carsten Werge og Per Frimann.

Frimann stod for aftenens bedste indslag (bortset fra N’Doyes stolpeskud). I en såkaldt »kvalitetstid« med Ståle Solbakken analyserede de den kamp i Parken, der lagde kimen til FCK’s exit, og indsigtsgivende fortalte Ståle, hvordan et mirakel kunne indtræffe.

Sagt uden ironi: Mærkeligt, at FCK ikke vandt med sådan en træner. Til gengæld dementerer han, og Viasat, at fodbold er fordummende.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top