Megahertz fra morgenstunden

2 Comments

Jeg har før været inde på, at morgen-tv er sværere end som så. Med nej-hatten presset ned over de vattilstoppede ører kommer ’Go’ morgen Danmark’ nemt til at dokumentere tilværelsens ulidelige lethed. Alt præsenteres lige gyldigt og risikerer dermed at blive ligegyldigt.

Noget, der åbenbart ikke maner til eftertanke for vores klima- og energiminister, der med usynlig klaphat (og sammenfoldet Bayern München-paraply) er med i et fodboldpanel.

Her kommer værterne ind. Slagskyggen fra Meyerheim og Frøkjær falder ikke længere så tungt. Morten Resens og Ida Wohlerts parløb fungerer netop, fordi de ikke forsøger at efterligne de ikonagtige forgængere.

De er yngre, ja, men de kender forskel på det friskfyrungdommelige og det spontant begejstrede (som jo kræver stor disciplin). Resen virker som grunden til, at morgenfladen er opfundet. Og Wohlert behersker nu de situationer, hun indgår i, med diskret ynde og en velgørende, aldrig demonstrativ distance.

Ny i klassen er Katrine Hertz Mortensen, headhuntet fra TV2 News. Hun er et fund (og lad os ikke dvæle ved hendes nye frue-hår). Hun virker journalistisk velfunderet, har humor og nærvær, og gør Mikkel Beha Erichsen mindre onkelfjollet. Sammen kan de få en del ud af lidt. Et indslag om sovestillinger morede dem f.eks. så meget, at vi morede os.

Morgen-tv er ikke kun kemikalier i babymad, moderne smørrebrød, ’Vild med Dans’ og fåmælte tennistalenter med Wozniacki-ambitioner. I går morges sad Katrine Hertz Mortensen således over for Bret Easton Ellis i anledning af hans nye roman.

Selvfølgelig kan han som amerikansk bestseller aflevere varen på en pr-tur, men værten virkede, som om hun havde læst bogen (eller var godt briefet). Og de måske lige lovligt lange spørgsmål åbnede faktisk for en rigtig samtale om smerte, mørke og vold og læserforventninger.

Et øjeblik følte jeg mig hensat til DR2, men morgen-tv er og bliver morgen-tv, så Ellis blev efterfulgt af et indslag om – et nyt krigsskydespil.

Denne anmeldelse kan også læses i dagens udgave af Politiken.

Pressefoto af Katrine Hertz Mortensen: Henrik Osthen/TV2, 2010 ©

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

  1. comment-avatar
    Camilla14. oktober 2010 - 11:59

    Det interview med Ellis må jeg se, om jg kan finde på nettet. Jeg så ham live på Diamanten i mandags, hvor Stephanie Surrunge interviewede. Han var helt uroligt underholdende, men også helt og aldeles umulig at have med at gøre, og man kan kun have respekt for, at hun holdt modet opppe hele seancen igennem. I den kontekst vil jeg gerne se ham i Morgen TV-rammen.

  2. comment-avatar
    Klaus15. oktober 2010 - 11:00

    Fantastisk at se en voksen mand få spontan erektion af en ny video med Take That. Det må kræve stor disciplin…

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top