Morten Resen får øje på Belli

Kommentarer slået fra

Produceren Poul Martin Bonde må have følt sig lidt mærkeligt til mode, hvis han så Go’ Morgen Danmark her til morgen. Der kunne han opleve en superbegejstret Morten Resen tale en ny single med Peter Belli op, som om manden var genopstået fra de døde – for nu at bruge et verbum fra et af versene.

Vi fik at vide, at nu skulle ‘Ulven’ gøre comeback og komme tilbage til forne tiders autenticitet og storhed, tilbage til rocken efter alle de smagløsheder, han har diverteret med i tidens løb.

Belli selv sad og så lidt beklemt og mærkeligt beleven ud, men spillede selvfølgelig spillet og erklærede, hvor overfedt det var at blive genopdaget af komponisten Marcus Winther-John og produceren Thomas Stengaard. Som en af de få i studiet vidste Belli, at Resens researcher burde vide bedre – men så havde historien selvfølgelig ikke været nær så god.

Peter Belli er tilbage i rocksammenhæng, ja, heldigvis, men det har han nu været længe. Faktisk lige siden Poul Martin Bonde i 1991 med stor respekt, men uden ærefrygt for sangeren, konciperede og co-producerede albummet Yeah.

Det er siden er fulgt op af en række plader med nyt, gammelt, brugt og lånt, som alt sammen er endt med at lyde umiskendeligt Belli’sk. Så sent som sidste år fejrede Belli sit 50 års jubilæum med live-albummet ‘Rejsende i rock ‘n’ roll’, som udløste radiohittet af samme navn.

Nu er der så et nyt album på vej, hvor Belli garnerer sig med nye folk. I sig selv fint nok. Singlen, ‘Gi’ Mig, Gi’ Mig’, blev fremført i Go’ Morgen Danmark-studiet. Nummeret, som dårligt kan kaldes en sang, er begået af Marcus Winther-John og rummer, udover et ABBA-bastardiseret refræn, linjerne “rock ‘n’ roll, den kan ikke dø“. Marcus Winther-John gør nu sit bedste for at slå genren ihjel.

Peter Belli skal dog nok overleve denne omklamring af sin status som levende legende.

God morgen, Morten Resen & co.

PR-foto.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top