Smukkere vejr med Cecilie?

Kommentarer slået fra

Alle taler om vejret, men DR1 har denne sommer gjort noget ved det. I noget, der ligner et fjendtligt opkøb, har man hyret de unge stjerner på TV2’s vejrhold, Cecilie Hother og Mikkel Fønsskov.

Det er ellers kun et par år siden, DR1’s seniormeteorolog, Jesper Theilgaard, gik i rette med TV2’s vejrprognoser, som han kaldte fup, manipulation og overdrivelse. Den sommer, den agurk. I kampen om klimaet og seerne gælder alle kneb.

Meningen med nyerhvervelserne er at friske DR1-vejret lidt op. Kan man ikke købe sig til bedre vejr, kan man købe sig til smukkere vejrudsigter. Facebook-fans kalder Fønsskov »den lækre vejrmand,« og Hother har den udstråling, som må være grunden til, at Gud opfandt tv-kameraerne.

De nyindkøbte kan sikkert hver måned glæde sig over, hvad de ser på lønkontoen. Til gengæld har vi endnu til gode at se, hvad de og DR1 skal bruge hinanden til.

Når Cecilie Hother gjorde danskerne både vilde med vejr og dans, var det jo fordi hun (og Fønsskov) som del af Go’ Morgen Danmark-teamet var i jævnbyrdigt, stimulerende selskab. Det var journalistfaglig udvikling for åben skærm, som tilmed gav godt og sjovt fjernsyn.

DR1 har endnu ikke fundet et format, der kan vise hendes format.

Hun virker, som om hun er gået forkert. Vejrudsigten læser hun op, så teleprompteren næsten er synlig, og den stivhed, som måske er nervøsitet, afmonterer hendes uimponerede charme.

Men hvordan skal det blive anderledes? DR1’s forhåbentlig foreløbige bud på en nyvinkling af vejrformidlingen hedder ”Sommervejret”. Det er et rigtigt mormorindslag som del af ”Aftenshowet”. Vejrudsigten er peppet op med redaktionelle indslag af den slags, der aldrig ville overleve skitseplanet ved et normalt redaktionsmøde, men nu skal tidsrummet fyldes og det bliver det. Derfor besøger vi en lavendelfarm! Og følger en morfar, der ferierer med sine børnebørn i en hestetrukken vogn. For at tilkendegive, at der er en verden og et vejr udenfor, dækkes regnstormen i Kina (med Fønsskov som telegramoplæser).

Det ligner tv fra før klimaforandringerne.

Ovre på TV2 kan Peter Tanev ikke være på vagt altid, så der har man (læs: produktionsselskabet STV) erstattet Hother og Fønsskov med journalisten Ellen Nybo, som man må se at få ud af rollen som talende fotomodel, samt vejrværten Majbritt Søgaard. Hun kommer fra DR1. Lille land, samme vejr.

Nå, som seer kan man nøjes med enten at kigge ud af vinduet eller sige med Bob Dylan: »You don’t need a weatherman to know which way the wind blows…«

Sommervejret, DR1, kl. 19.45 hverdage samt Go-Morgen Danmark, TV2

Foto: DR ©

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

Related Articles

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top