Fristet af Fetterlein?

1 Comment

Der er mig bekendt ingen aldersgrænse for hvem, der må se Viasats reality shows. Omvendt giver det vel sig selv, hvem der kigger med. Tag nu ”Fristet”, som havde sæsonpremiere mandag. Det skal forestille at handle om etiske dilemmaer, og udfordre deltagerne på deres fordomme og personlige mod.

Da den ældste deltager er anomale 29 og gennemsnitsalderen ellers først i tyverne, siger det sig selv, at livserfaringerne ikke står i kø for at komme til, selv om værten, Adam Duvå Hall, ellers gør en del ud af fortælle, hvor hårdt nogle af deltagerne har haft det i livet. Respekt for det, men vi er stadig i et miljø, hvor hårvoks er en livsfornødenhed, hvor man omtaler sin iPhone som sit kæreste eje, og er »utroligt glad« for sine nye bryster. For nu at citere den socialrådgiverstuderende, eks-pigebandeleder Joanna fra Vollsmose, som uden langt tilløb afliver en kalv med en boltpistol. Dels fordi der skal mad på bordet og dels fordi hendes hold, »de fattige«, så scorer nogle penge. Dem får de god brug i dysten mod »de rige,« som sover i senge, mens de fattige forvises til rullemadrasser.

Nej, ”Fristet” fremmer ikke det subtile. Her blokbogstaveres problemstillinger og modsætninger, så de kan fattes af selv den mest blanke, ankeltatoverede blondine – for sådan en er der selvfølgelig også i denne simreret af de mest effektive ingredienser fra ”Big Brother”, ”Paradise Hotel” og ”Fangerne på fortet”.

Er det så godt tv? Som antydet tilhører denne anmelder ikke målgruppen, men ”Fristet” forekommer mig at være endnu et af de m-e-g-e-t begivenhedsløse programmer, der synes designet til fem minutter lange reklameblokke – ikke omvendt, men på de givne præmisser spiller alle spillet – for det er jo et spil. For forhåbentlig findes så indskrænkede rigmandsbørn ikke ude i det, der er tilbage af virkeligheden. En af de »rige« er tyveårige Amalie. Hun er veninde med en mere (pseudo)kendt Amalie, hende fra ”Paradise Hotel” m.m. Det giver mening. Og en type som Nicholai fra Aalborg er noget så samfundsnyttigt som event manager på et diskotek og rødmer ikke over bare at kunne få penge af sin mor og far, når han mangler.

Behøver jeg nævne, at Frederik Fetterlein også er med i dette Nordisk Film-producerede TV3-program? Han og Oddset-Janni, der har anket sin nylige fængselsdom for åger, skal forsøge at føre deltagerne på smålumre afveje. Castingen af de to var det mest originale, men også totalt kyniske indslag. Begge personer har jo i den grad ladet sig friste – over evne.

Denne anmeldelse står også at læse i dagens printudgave af Politiken.

FØLG MIG OGSÅ PÅ FACEBOOK

Pressefoto: TV3/Viasat © 

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    capac29. august 2012 - 16:04

    “For forhåbentlig findes så indskrænkede rigmandsbørn ikke ude i det, der er tilbage af virkeligheden”. Nej, det må man sandelig ikke håbe. Til gengæld må der være en hel del indskrænkede reality show-producenter plus det løse derude i ‘virkeligheden’… ;)

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top