Fyn er fin, yeah, yeah, yeah

Kommentarer slået fra

Fyens Stiftstidende giver i dag min Beatles-bog fem stjerner (ud af seks):

Wow wow wow!
Fyens Stiftstidende 3.  november  2010, odense fyn, side 11
Torben Bille har skrevet den hidtil bedste danske bog om The Beatles
Af Bo Jepsen bje@fyens.dk
MUSIKHISTORIE
Historien om The Beatles er ikke bare historien om verdens største band, men også en historie om den historie, beatlerne ændrede.
” Yeah yeah yeah!” er journalisten Torben Billes delvis personlige beretning, fra han fik sin første Beatles-plade i 1963, til han i år sammen med sin 17-årige datter sad i biografen og græd over John Lennon-filmen ” Nowhere Boy” og delvis et stykke musikhistorie bygget på utallige bøger, interview, artikler, film, plader/ cd’er osv.
Bille har sat The Beatles ind i historien. Det er gjort før, blandt andre af Ian McDonald.
Men i modsætning til McDonalds langhårede skriverier er Bille utroligt velskrivende, humoristisk og ironisk over for den tid, han selv og andre følte, de var verdens midtpunkt i.
Men som hos McDonald får beatlerne også hug, når de fortjener det. Det er ikke en ubetinget hyldest-krønike.

Liv i musikken
Bogen slutter af med de anmeldelser, som forfatteren skrev til Politiken sidste år, da The Beatles’ samtlige udgivne 12 studie-plader blev digitalt genudgivet i 2009.
At The Beatles’ musik lever i bedste velgående bevises ved, at de 12 genudgivelser totalt raserede alverdens hitlister, da de udkom.
Bogen bør ligge under juletræet hos alle 50+’ erne, og gid deres børn og børnebørn vil læse den.

Om bogen
Torben Bille: ” Yeah yeah yeah! En krønike om The Beatles”. 383 sider, illustreret, 349,95 kr, Gyldendal .

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top