Go’ nat, Anne-Grethe Bjarup Riis

8 Comments

På Go’ Morgen Danmark glemmer man hele tiden at fortælle den evighedsvikarierende vært Lisbet Østergaard, at hun skam bærer en mikrofon. Eller også kan man bare ikke råbe hende op. Ellers er programmet ret stilfærdigt, men ikke uden kant.

Man tager gerne emner op, der har givet eller kan give larm i gaden, men tonen er urban og forskellighed får lov at folde sig ud som en styrke.

I onsdags diskuterede man prostitution. Eller rettere: Man ville have diskuteret det. I sofaen sad Anne-Grete Bjarup Riis, mere kendt for sin talestrøm end for sit skuespilleri, overfor Susanne Møller, talskvinde for det, der på konsensusdansk kaldes sexarbejdere.

Foranlediget og forarget af en radikal folketingskandidats videostøtte til sexarbejdere havde Anne-Grethe Bjarup Riis i Ekstra Bladet med vanlig sproglig ynde kaldt ludere for »fissehuller«. Og gik i kødet på myten om den lykkelige luder.

Fint nok. Indignation og engagement er ytringsfrihedens krydderier, men Bjarup Riis burde fra fysiodramatik-timerne vide, at man sjældent vinder noget ved at overspille, og at man ikke nødvendigvis får nogen til at lytte ved at råbe højere. For slet ikke at tale om at få nogen i tale.           Susanne Møller så mere og mere sagtmodig ud, ude af stand til at komme igennem med sit budskab om, at ludere lovligt set ikke bør stilles dårligere end medieludere. Undskyld, det sidste udtryk brugte hun ikke, men havde hun fulgt sin modparts damptromlende stil havde det ligget lige for.

I midten truede Morten Resen skuespilleren med at tape hendes mund, hvis ikke hun holdt op med at afbryde. Familiens yngste havde en mere prosaisk løsning: »Kan man ikke bare tage batterierne ud af hende?«

Bevares, hvis man fandt en pervers fryd ved Jerry Springers show var indslaget underholdende nok, men i virkeligheden var det dybt go’ nat. For det frie ord og for Anne-Grethe Bjarup Riis.

Denne tv-anmeldelse står også at læse i dagens udgave af Politiken.

Foto lånt herfra.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

8 Comments

 1. comment-avatar
  capac18. februar 2011 - 11:30

  Hørt!

 2. comment-avatar
  Steen AA18. februar 2011 - 15:38

  Nu har jeg set klippet, og i forhold til emnet synes jeg egentlig ikke, Anne-Grethe Bjarup Riis går over stregen. Hun er blot ærligt og redeligt vred og indigneret over udnyttelsen af andre mennesker. Det eneste, som er ærgeligt, er, at en sag, der egentlig er politisk, igen ender i personfnidder. Det er efterhånden standard i danske medier og meget trættende.

 3. comment-avatar
  Peter Larsen18. februar 2011 - 18:05

  Og så er det, man får lyst til at gentage, fordi jeg har diskuteret det meget de seneste dage, at prostitution ikke er voldtægt og overgreb. I de hele tilfælde, hvor der er tale om kvindehandel og tvang, ér det selvfølgelig kriminelt, og der bør politiet bestemt skride ind. Men ellers er der tale om en udveksling: Penge for sex. Noget for noget. Amoralsk? Koldt? Tja. Det må være op til den enkelte at vurdere. Men hvis en moraliserende holdning til sex skal til at styre vores lovgivning, så er det vi begynder at nærme os sharia.

 4. comment-avatar
  Steen AA19. februar 2011 - 16:08

  Jeg forstaar ikke helt argumentet, Peter. Er enhver form for udveksling mellem mennesker saa principielt lovlig? I saa fald aabnes der jo for alt. Find selv paa, men organhandel og aktiv doedshjaelp er lige for.

  Jeg synes egentlig ikke sagen handler om sexmoral, men om to simple spoergsmaal. Er prostitution skadeligt? Hvis mestendels ja, skal det saa forbydes?

 5. comment-avatar
  Chopstick20. februar 2011 - 10:44

  Eminent sigende fotografi, som bloggeren har udset sig til illustration: En oviraptor forklædt som frisind!

 6. comment-avatar
  Bjarne20. februar 2011 - 22:01

  Nu er det vel ikke som meget emnet Prostitution – som Anne-Grethe Bjarup Riis debatfacon som er til diskussion?

  Jeg personligt har altid synes at Anne-Grethe Bjarup Riis er 100% vulgaritet og 0 % indhold i det meste hun skriver og debatterer!

 7. comment-avatar
  Louise23. februar 2011 - 14:06

  Ååhh nej igen-igen – jeg kan faktisk rigtig godt lide Anne-Grethe men hun udtaler sig (som mange andre) om noget hun ikke aner en hujende fis om!…eller det går jeg da udfra hun ikke gør ;0) Anyway – set ‘indefra’ den omdiskuterede branche må vi endnu engang konstatere at rigtig mange mennesker fejlagtigt tror at de fleste piger er handlede eller arbejder mod deres vilje. Det er ikke tilfældet og ja, der er virkelig mange skæbner og der er ligeså mange ret almindelige mennesker på de danske klinikker (som jeg har kendskab til). Piger som af den ene eller den anden årsag ernærer sig ved at tilbyde sexuelle ydelser. Det er (faktisk ret ofte) piger der er igang med en uddannelse og som ikke gider pukle for en luset løn de kan opnå ved ‘fritidsarbejde’ ved siden af skolen og lektierne. Piger der allerede HAR en uddannelse og et job men som synes det er både kinky OG økonomisk attraktivt med et ekstra krydderi i form af at bijobbe som sexarbejder. Piger som rent faktisk betaler SKAT og virkelig bidrager til samfundet – på både den ene og den anden måde. Derudover er det alle som én, piger der i dén grad yder en enorm humanitær indsats i form af ydelser til eksempelvis handicappede borgere eller på anden måde er en støtte for både ældre og ensomme mennesker. Og nej, lad mig slå fast med SYVTOMMERSØM! Det ér FRIVILLIGT hvem en pige har lyst til at yde service til!! Så vil der altid være piger der gør dette af helt andre årsager – pigerne på gaden og de handlede piger…lad os for guds skyld yde en indsats for dem! Det kan vi sagtens blive enige om!

 8. comment-avatar
  Kenneth23. februar 2011 - 14:52

  Det minder mest af alt om en Kvinde rent faktisk.. skulle møde DOLPH.. og hans kølle .. så hun Kunne få Lukket Noget DAMP ud… hun ku trænge til det.. se hvor Roligt hende den anden tog det .. hun var selfølgelig også blevet “hestet af” inden hun kom i studiet..

  Just My 2 cent

  Kenneth

  og Louise Du har da Forstået det .. Men Hvem har så ikke det.. Årh jo ANNE GRETE!!! se lige Her hvad Louise skriver..

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top