Nils Lofgren glædeligt genhørt

1 Comment

Genhøret med Harvest fik mig til at gå på genopdagelse i bagkataloget hos manden, der spillede klaveret på After The Gold Rush – Nils Lofgren.

Og jeg starter og slutter altid med hans solodebut, Nils Lofgren. Efter at have givet sit rockende bidrag til den amerikanske popsangskat med bandet Grin, var anmelderforventningerne høje til Lofgrens debut i 1975.

De blev ikke skuffet, men pladen var ikke noget hit der i discoland. Til gengæld var den fuld af overskud, spilleglæde og sange, der lever længere end hitlisterne.

Lofgren spiller selv guitarer og klaver, og bliver akkompagneret af elbassisten Wornell Jones og den engelske trommeslager Aynsley Dunbar. De fylder mere end en trio, men har samtidig en minimalistisk tilgang til sangene, som giver albummet en ind-til-benet stringens.

Lofgren synger med samme nerve som han spiller guitar. Hans hyldest til forbilledet Keith Richards, ‘Keith Don’t Go’, er en miniklassiker, og balladen ‘The Sun Hasn’t Set On This Boy Yet’ kunne være skrevet af Elton John – det er en ros. Hans opdatering af ‘Goin’ Back’ er et mønstereksempel på, hvordan den sang skal skæres.

Nils Lofgren har som bekendt siden lavet en lang række plader og spillet (og sprunget trampolin) hos Springsteen, men dette er hans stjernestund.

Pladen genudsendtes i 1997 i en superb, digital restaurering af Hip-o-select.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    arne schiøtt17. januar 2011 - 22:15

    jeg gør venligst opmærksom på at hip-o-select udgaven kom i 2007 og ikke i 1997.

    der kom ganske vis en udgave i 1990´erne, men det var på ryko-disc, og kvaliteten var ikke nær den samme som 2007 udgaven.

    i øvrigt tak, for anmeldelsen. den har fået mig til at genanskaffe pladen på cd

Related Articles

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top