The Bear in memoriam

Kommentarer slået fra

http://www.youtube.com/watch?v=x4g-RexNu0o

Canned Heat havde udlevet deres rolle, da deres bjerg af en sanger (og mundharpespiller) Bobby Hite døde den 5. april for 30 år siden. Ironisk nok har de fleste i dag glemt, at det faktisk ikke var Hite, men Alan Wilson, der sang bandets kendingsmelodi, ‘Going Up The Country’, en af signaturmelodierne i filmen om den festival, der blev for gennembruddet Los Angeles-bandet Canned Heat.

At sangen så af blueskenderen Wilson var de facto planket fra Henry Thomas’ ‘Bulldoze Blues’ anede hippierne jo ikke…

Allerede to år før Woodstock havde Canned Heat vakt en vis opsigt på Monterey-festivalen. Og deres debutalbum kom lige i hælene på den optræden. Gruppen blev dog aldrig hverken så stor eller kritikerrost som Paul Butterfields Blues Band. Måske fordi de ikke rådede over så selvlysende en solist som Mike Bloomfield.

Til gengæld brændte bandets to stiftere, pladesamlerne Wilson og Hite, i mindst lige så høj grad for bluesmusikken. De viede en del af deres karriere på at genopdage kunstnere som Sunnyland Smith og var meget mere end backingorkester for John Lee Hooker på dobbeltalbummet Hooker ‘n’ Heat fra januar 1971. Pladen var bluespuristen Wilsons ide, og han nåede at medvirke på den, inden han døde af en overdosis i september 1970.

På scenen fremstod Bob Hite indtil sin død som en intens viderefører af Howling Wolf-traditionen. Uden den store originalitet, men med masser af vægt bag sin kærlighed til the blues.

Den vægt kostede ham livet.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top