Yvonne Elliman fylder 60

1 Comment

To sange kan være nok til en karriere. Det kan sangeren Yvonne Elliman skrive under på i dag, hvor hun fylder 60. Hun brød igennem som den eksotiske Marie Magdalene i Tim Rice og Andrew Lloyd Webbers musical Jesus Christ Superstar, hvor hun sang ’I Don’t Know How To Love Him’, så det var til at blive religiøs af (YouTube-link). Og i 1978 havnede hun højt på hitlisterne med sin tolkning af sangen ’If I Can’t Have You’ fra den noget mere verdslige film Saturday Night Fever.

Alligevel er der mere i hendes historie end det. Det eksotiske islæt har hun fra sin kinesisk-japanske mor. Barndommen på Hawaii endte i økuller, og den unge Yvonne pakkede hippierygsækken og drog til London i 1969, hvor hun sang, hvor hun kunne komme til det. Hun blev på en cafe hørt af Rice og Webber, og de næste fire år var hun tilknyttet opsætningen af Jesus Christ Superstar.

Gennem sin daværende mand, der var præsident for RSO Records, mødte hun Eric Clapton. I et pladestudie i Miami kæmpede han for et comeback og for at komme ud af sit stofmisbrug. Clapton inviterede Elliman til at synge med på en indspilning af Bob Marleys ’I Shot The Sheriff’. Skæringen blev et hit. Og sikrede hende medlemskab af Claptons band de næste fire-fem år. Sideløbende udsendte hun et par respektable soloplader.

Brødrene Gibb havde også hørt hende i Jesus Christ Superstar, og skrev i 1977 ’How Deep Is Your Love’ specielt til hendes sødmefyldte stemme. Deres manager syntes hellere de selv skulle synge den sang. I stedet fik hun ’If I Can’t Have You’. Et bytte ingen fortrød.

Siden blev der stille omkring Yvonne Elliman. Hun blev skilt, gift igen og fik børn. Og flyttede tilbage til sin fødeø. Der udviklede hun så stor en passion for bagning, at hun på sin hjemmeside nævner de præmier, hun har vundet for sin rabarberkage.

At hun stadig havde et publikum derude til andet end kagesmagning blev hun overbevist om, da hun i 2003 deltog i en hyldestkoncert for Tim Rice. Medvinden der gav hende mod på at indspille nyt materiale i form af minialbummet Simple Needs – en passende overskrift på et liv, som ikke lod sig blænde af spotlightet.

Hendes website finder du her.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    CAPAC » Mærkedage på falderebet..31. december 2011 - 12:57

    [...] har formået at holde den kunstneriske fane højt i en høj alder. Og den 29/12 blev sangerinden Yvonne Elliman(kendt for sit samarbejde med Eric Clapton og musicals) 60. Men også på herresiden er der rundet [...]

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top