Torben Bille 1949-2013 – tak

tob4c-kopi

 

Tak til alle der var med til Torbens begravelse. Det blev en smuk dag – helt i Torbens ånd. Tak for blomster. Og tak for ordene på bloggen og i brevene.

Anna-Katrine, Jonas, Camilla, Ronja, Johanne og Amanda

 

 

Vi må med sorg fortælle jer, at vores mand, far og farfar, Torben Bille, døde natten mellem 11.4.13 og 12.4.13 af hjertestop. Tusind tak til alle jer, der har læst og kommenteret hans ord og meninger. Kommunikationen med jer har været meget vigtig for ham. Bloggen var hans hjertebarn.

Nu forfatter han nye ord i en bedre verden. Vi vil savne dem i denne.

 

 

 

 

180 kommentarer

 1. Kære familie
  Jeg er dybt rystet og tænker på jer (selv om jeg ikke kender jer)
  Jeg var ven med Torben og har den allerstørste respekt for ham
  kærlig hilsen per wium

 2. Det er vel nok en trist meddelelse. Kære Torben, hvil i fred. Mine kondolencer og tanker til din familie.

 3. Jeg kan næsten ikke finde ord, trist, trist.
  Torben, hvil i fred.

  Mine tanker til de efterladte…

 4. Hvor trist at høre. Torben nåede vidt omkring i sin karriere men vendte i de senere år stærkt tilbage til det, han gjorde bedre end nogen: At sætte ord på rockmusikkens væsen, begivenheder og personer.

 5. En fremragende og intelligent skribent.

  “Beatles – Yeah! Yeah! Yeah!” er den måske bedste Beatles-bog på dansk.

  Du vil blive savnet.

  Mine kondolencer og tanker til familien.

 6. Kære I
  Hvor er det trist, for jer, familie, og for alle os der kendte, læste og fulgte Torben.
  Mange kan og vil sende ham tanker og respekt for hans utrættelige engagement i musikken.
  De kærligste hilsener
  Lena Brostrøm

 7. Åh Torben. Det kan du ikke være bekendt. Du skrev så godt og du vidste så meget. Du havde humor, var generøs, hjælpsom. Vi mødte hinanden allerede i 1970-71 – begge da udannede småbørnspædagoger. Vi udvekslede vore første digtsalinger (ved et møde i BRIS). Og så løb vi ind i hinanden med ujævne mellemrum de næste mange år, bl.a. på Politiken, hvor vi begge skrev. Og du blev Danmarks kyndigste rockskribent …

 8. Kære familie,

  Det er vel nok trist. Jeg kender kun Torben her fra bloggen, men jeg har nydt hvert et ord han skrev – og den dybt personlige og levende måde han gjorde det på, så man alligevel næsten syntes, at man kendte ham lidt.

  Tak for alle ordene Torben Bille.

  Kærlig hilsen
  Nina Højland

 9. En meget sørgelig besked. for hvad det er værd sender jeg min dybeste medfødelse til jer, Torbens familie. Kære Torben, tak for alt, og hvil i fred.

  de kærligste hilsner
  Henrik R. Nielsen

 10. Dine rock-indspark vil blive savnet ….

  Mange tanker til de, der er tætte på …
  JR

 11. Torben betød uendelig meget for mig, da jeg som helt nyuddannet kom til Information. Hans kompromisløse stil skabte nogle fremragende og smukke aviser, og en vis ærefrygt for ham blandt medarbejderne. Jeg var vild med det og satte stor pris på det og på hans varme og humor. Vi havde det sjovt i redaktionssekretariatet og det var i høj grad Torbens fortjeneste.

  Det har jeg tit tænkt på og nu med sorg over at vide, han ikke er her mere.

 12. Ufatteligt – fra aktiv, klog og vidende om de mest vidunderlige og aparte detaljer i musiklivet – til ingenting, på et øjeblik. Det er ubærligt og han vil blive savnet i lang lang tid. Hvor har han dog skrevet mange gode ord.

  Vi sender vist alle de varmeste tanker til familien. Sikke et chok for jer. At han betød meget for jer ved vi. Det var faktisk tit, at en faglig henvendelse blev besvaret med: Det har jeg ikke mulighed for. Jeg skal være bedstefar på det tidspunkt!

 13. Hvil i Fred Torben Bille…hvor er det en sørgelig besked at få…revet væk midt i livet.
  Uforståeligt -jeg vil nu mangle og savne dine spændende skriverier om mange forskellige kunstnere hist og her.

  Min dybeste medfølelse til alle i Torben Billes familie og venner og bekendte.

  Anette Cecilie Skriver

 14. Jeg mangler ord og er meget meget ked af det. Torben og jeg har givet hinanden kærligt med- og modspil i 40 år. Tabet er ubærligt, men jeg sender jer mine bedste tanker og ønsker jer alt muligt godt i fremtiden.

 15. pis!
  Undskyld det upoetiske udtryk, men det var det første, der kom til mig.
  Fra MM over Levende Billeder til – for mit vedkommende – Weekendavisen og Torben på Politiken.
  Vi er derhenne, hvor folk begynder at smutte. Kære Torben – jeg vil læse dine digte i aften. Nu er du væk, men du er hos os, der kendte dig.
  Mine varmeste tanker til jer, der var tæt på og nu også må undvære.

 16. Det var dagens dårlige nyhed!

  Ikke mange som Torben, havde en viden og kærlighed til musikken.

  Heldigvis har vi kilometervis af de skrevne ord i både spalter, blogs og bøger

  Mine tanker går til de efterladte

  De kærligste hilsner

  Kim Nielsen

 17. Farvel, Torben. Som redaktør på Information var du en af de første, som troede på mig som skribent. Tak! Du var altid passioneret og kærlig kritisk. Det vil jeg altid huske dig for – og mindes med varme. Keep on rockin’ where ever you may roam…

 18. Kære familie

  Det er så trist. Jeg har lige fået budskabet om Torbens alt for tidlige død. Sender jeg de varmeste tanker og tænker med glæde på den tur vi sammen oplevede i det færøske for ganske få år siden
  Poul-Henrik Jensen

 19. Hvor er det dog trist. Torben var intet mindre end en kæmpe. Hvor lærte jeg dog meget af ham! Min dybeste medfølelse med familien.

 20. Det er med sorg og lettere chok, at jeg hører at T. Bille er gået bort. Han var inspirerende og alvidende om de mest finurlige kringelkroge i rocken’s verden. Ham vil vi savne og jeg vil senere idag snuppe en gravøl (eller 2) og lytte til rockmusik, helt i hans ånd og jeg kondolerer og sender de bedste tanker til Bille’s familie og venner. Tak, Torben.. Tak for at du viste os vejen.. <3

 21. Det er ikke meget jeg havde tilfælles med Torben Bille.
  Vore veje gik i forskellige retninger.
  En vigtig ting havde vi dog tilfælles: At vi brænder for det vi laver.
  Nu er Torbens lys slukket, og der blev lidt mørkere.
  Den skarpe pen vil blive savnet og husket.
  Hvil i fred.

 22. Så nåede jeg aldrig at få fortalt dig hvor meget dine ord om mine sange betød for mig! Det skulle jo helst se ud som om det bare var en anmeldelse og at du bare vare en anmelder! Det var du bare ikke – en livsdedikeret muskelsker med viden og indsigt, der lærte os lidt om hvornår vi ramte noget der ramte andre end os selv! Det vil jeg altid huske dig for. Tak for dine mange kloge ord, Torben!
  Poul Krebs

 23. Torben ragede op som et fyrtårn i musiklivet igennem fire decennier. Jeg vil savne ham… og glæde mig over alt det gode, han berigede os med. Jeg sender alle de bedste tanker og ønsker til familien.

 24. Farvel Torben. Det er jo alt alt for tidligt. Du var en fantastisk anmelder og forfatter. Det var altid med en vis bævren, at man læste din anmeldelse, når vi havde udgivet en plade. Som regel havde du ret.
  Min dybeste medfølelse til familien

 25. Kære familie

  Modtog min dybeste medfølelse. Hvor blev jeg ked af det (og chokeret) over at høre det.

 26. Kære Torbens familie,
  Modtag min kondolence ved Torbens pludselige farvel.
  Torben var en ener i dansk rockmusik. Vidende, krasbørstig og ikke mindst modig i sine kompromisløse udsagn. Hans lige findes ikke og vil aldrig findes igen.
  Hvor han end er, kan han nu finde sammen med alle heltene og uhindret nyde musikken i al fremtid.

 27. En lysende multibegavelse. En kær ven – med en fantastisk familie.
  Jeg savner ord i øjeblikket, men mindes mange fantastiske.
  Mine tanker er hos jer, der er lige rundt omkring ham – og jeg ved,
  at I vil bringe alt det meget mindeværdige hos Torben videre!

 28. Mine varmeste tanker går til Torbens efterladte og til Torben sender jeg i tankerne stride strømme af fantastisk musik <3

 29. Hvor blev jeg trist, da jeg læste at Torben er død. jeg var heldig at være bofælle med Torben og Jonas’ mor Lisa i vores helt unge dage, da vi læste til pædagoger og tilbragte mangen en god stund med diskussioner, mad og snak.Siden har jeg kun mødt Torben sporadisk men altid med stor glæde.
  En varm hilsen til Torbens familie, der nu må bære det ubærlige.

 30. En forfærdelig nyhed.
  Vore tanker går til dig, Anna-Katrine, og til alle børnene.
  De kærligste hilsner
  Ulla & Per

 31. Kære Torben

  Du var min chef i flere omgange. Vi var af og til uenige om mangt og meget, men mødtes i kærlighed til musikken. Du var den bedste redaktør, jeg nogensinde har haft – din evne til at spotte unge håbefulde skriverkarle og ikke mindst hjælpe og udvikle dem er legendarisk, og vi er mange, der står i gæld til dig.

  Du var en ener og din skarpe pen vil blive stærkt savnet hernede.

  Mens Morrison, Dylan, Lennon og andre riders in the sky nu vil nyde godt af dit indsigtsfulde vid, der aldrig var uden bid. Ride on!

 32. Hvil i fred Torben.
  Som musiker nåede jeg desværre aldrig dit bord, men som helt ny musikblogger hentede jeg inspiration hos dig. Din enestående evne til at skildre musikken bar tydelig præg af at du var en stor musikkender og musikelsker.
  Jeg vil savne dine fine blogs her på siden 🙁
  De bedste hilsner til din familie.

 33. Når du besøgte “min” Guf forretning i Pisserenden eller i Vestergade,havde vi altid en sludder omkring vores fællesnævner musikken.
  Det var med et smil på læben,når du forlod butikken med en lille pose,med en cd eller 2 og du forsvandt ned ad sidegade.
  Du vil bliver savnet…….

 34. Der blev meget stille her. Billen har altid været en god ven og en fremragende kollega.Tankerne går til de nærmeste,
  R.I. P. Torben

 35. Pludselig er en del af en tid, et liv og en historie forsvundet. Torben Bille var en krønikeskriver. En historiefortæller. Og en lytter, der altid kunne høre – og se – ting fra nye vinkler. Et positivt menneske der satte gode ord på vores tids kulturelle udtryk.
  Min kondolence til familien.

 36. Når du besøgte “min” Guf forretning i Pisserenden eller i Vestergade,havde vi altid en sludder omkring vores fællesnævner musikken.
  Det var med et smil på læben,når du forlod butikken med en lille pose,med en cd eller 2 og du forsvandt ned ad sidegade.
  Du vil blive savnet…….

 37. Vi takker for alt du har givet os. Men minder kan de ikke tage fra os. Og alt det musik vi fik fra dig. Det aldig blive det sammen uden dig.

  Mine varmeste tanker går til Torbens efterladte og til Torben sender jeg i tankerne stride strømme af fantastisk musik <3

  Venlig Hilsen
  Jesper Hedemann

 38. Til Torbens familie, jeg er ked af, at en af mine største ” Fan ” af min gruppe The Lennons som var Torbens Lokale gruppe ikke er her mere vi har altid stået højt i hans kommentarer og forsvar. fred være med dig. På The Lennons vegne Teddy Larsen.

 39. Vores dybeste medfølelse !!! Vi kommer i den grad til at mangle og savne Torben Billes skarpe pen og dybe engagement i dansk musik !
  Kondolerer : Lasse Helner & Mathilde Bondo

 40. Mine dybeste medfølelse til Torbens familie.

  Kommer til at savne Torben’s “inputs” og meninger om musikken.

  Hvil i fred.

 41. Jeg var sidst sammen med Torben til en Tim Christensen koncert, hvor vi som Mupppet Showets Statler og Waldorf sad oppe på balkonen og klarede verdenssituationen, musik- og mediebranchens tilstand og samtidig nød vor fælles passion, musikken.

  Vi var fra forskellige sider af branchen og var enige om meget og uenige om endnu mere, men respekten var fælles. For hinanden og for musikken.

  Jeg vil savne vore gode snakke og sender familien mine varmeste tanker, men jeg er sikker på at Torben allerede render rundt deroppe og banker på her og der, så han kan få interviewet Hendrix, Lennon og Joplin.

Der er lukket for kommentarer.